Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A világ legjobb marhahúsából készít burgert a Zing!

Új éttermet nyitott a jól ismert Zing Burger - a Nádor utcai hely megnyitóján pedig bemutatták a wagyu marha húsából készített, januárig kapható extra sajtburgert!

A Nádor utcai, még megnyitás előtt álló új Zing Burger tegnap zsúfolásig megtelt újságírókkal és hamburgerkedvelőkkel – mindenki arra volt kíváncsi, milyen lesz az új, Magyarországon eddig egyedülinek számító wagyúból készült hamburger.

A japán wagyu marha a világ egyik legízletesebb húsmarhájának számít. A luxuséttermeknek szánt japán állatok eredetileg igavonó marhák voltak – a nagy megterhelés miatt extra zsírréteget raktároztak el, így húsuk sajátosan márványozott, omlós és nagyon ízletes lett az évek során. A japánok állítólag odáig mennek el, hogy a wagyu marhákat halk zeneszó mellett szakéval masszírozzák, a jobb étvágy érdekében pedig 30 hónapos korukig sörrel itatják. Akárcsak a többi Zing alapanyagot, a wagyút is hazai termelőktől szerzik be a hamburgerlánc tulajdonosai – az Európában is ritkaságszámba menő wagyút például az Ófalu melletti marhatelepről, ahol Nagygyőr Árpád és Zichy Mihály foglalkozik a tartásukkal. Bár szakéval nem kenegetik az állatokat, de 30 hónapos korukig speciálisan összeállított takarmánnyal etetik, és szabadhoz közeli tartásban nevelik őket. A Zingben a januárig kapható wagyúburger mellett steak formájában is megkóstolhatjuk  ezt a különlegességet.

A debütáló összejövetelen az is kiderült, hogy wagyuburgerbe a különleges húson kívül még két extra is kerül – a wasabis majonéz, valamint a kecskecamambert és a svájci Gruyere sajt kombinációjából összehozott sajttopping. Az ízek kikísérletezésében Takács Lajos volt a Zing segítségére, az első wagyuburgereket pedig Kenderesi Tamás úszó olimpikon – igen, a sajtbureszes fiú – sütögette. Ha kíváncsiak vagytok, milyen a világ egyik legjobb húsából készült hamburger, vagy ennétek egy mennyei steaket ugyanebből a húsból, akkor irány a Zing Nádor utcai új étterme!

A speciális hamburger januárig kóstolható, de az új étteremben később is ehettek majd jófajta steakeket – ez lesz ugyanis az első Zing étterem, ahol a hamburger helyett a vastag, szaftos, omlós marhahúsokon lesz a hangsúly.

Ez is érdekelhet!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!