Verébürüléket isznak a magyarok?

A világ tele van furábbnál furább másnaposság elleni kúrákkal, de a pálinkába rakott verébürülékről eddig még nem hallottunk. Pedig az amerikaiak szerint ez egy magyar szokás.

A magyarok verébürüléket dobnak a pálinkába, és másnaposan ezt fogyasztják - állítja a népszerű amerikai portál, a BuzzFeed bizarr másnapossági szokásokkal foglalkozó összeállítása. A szerző szerint ez egy veszélyes szokás, mert parazitákat és baktériumokat juttathat a szervezetünkbe, és amúgy sem egy hatékony másnaposság elleni megoldás. Maximum a pálinka maga enyhítheti a szenvedéseket a régi "kutyaharapást szőrével" elv szerint.

A BuzzFeed összeállítása olyan más fura praktikákat sorol fel, mint a szicíliai szárított bikapénisz, a Fülöp-szigeteki kacsaembrió, vagy a mongol, paradicsomlével felszolgált savanyított birkaszem.

Az én gyomromat ezek a "kúrák" másnaposság nélkül is eléggé felkavarták. De kíváncsi vagyok, ti hallottatok-e már erről az állítólagos magyar szokásról? Vagy esetleg próbáltátok is a verébürülék "áldásos" hatásait?

(via BuzzFeed)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek