Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Végre! Mi is megkóstoltuk az új Fitt Pöttyös Túró Rudikat

Új Fitt Túró Rudi termékekkel hódít a Pöttyös. Megkóstoltuk őket, olvassátok véleményünket!

Azok közé a szerencsések közé sorolhatjuk magunkat, akiknek sikerült a Pöttyös új, ún. Fitt Pöttyös Túró Rudijait megkóstolni. Az új termékek háromféle ízesítésben kerültek a boltokba:

  • natúr joghurtos
  • almás-müzlis joghurtos
  • málnás-müzlis joghurtos.

Az új rudikat a megszokott csokoládébevonat helyett egy joghurtos (leginkább fehércsokira hasonlító, és sokunkat elsőre meg is tévesztő) máz borítja.

A Fitt Pöttyös Túró Rudik a hagyományos Pöttyös rudikhoz képest méretüket tekintve "középen" helyezkednek el, a maguk 38 g-jával nagyobbak, mint a kisebb túró rudik (30 g), de kisebbek, mint az óriás rudik (51 g).

Na de mitől "fittek" ezek rudik?

Ennek kiderítéséhez két helyen kell körülnéznünk: egyrészt a tápanyagtáblázatot érdemes átsilabizálni, másrészt az összetevők listáját átolvasni.

Energia- és tápanyagtartalom tekintetében jó hírünk van: míg a hagyományos étbevonós termékek 38 g cukrot tartalmaznak/100 g, ami a 30 g-os kicsi esetében 11,5 g cukrot jelent/db, az 51 grammos óriás rudi esetében pedig 19,5 g cukrot jelent.

A Fitt rudik esetében ugyanezek az értékek: 26 g cukor/100 g, darabra levetítve pedig egy Fitt túró rudiban 10 g cukor van. Azaz valóban kevesebb cukrot tartalmaz egy adag, mint a hagyományos rudik, ha egy óriás rudit váltunk ki vele, akkor feleannyit.

Legnagyobb sajnálatomra az összetevőlista a Fitt termékeknél is 3-4 soros, úgyhogy ennek részletezésébe nem mennék bele.

Ráadásként azonban jó hír a túrórudi-imádó gluténérzékenyeknek, hogy mindhárom új termék gluténmentes: a müzlis desszertekben köles- és hajdinapelyhet, illetve kukoricakeményítőt használnak a gyártók, és a termékek nyomokban sem tartalmaznak glutént.

Szubjektív élmények a szerkesztőségben

Kollégáimmal végigkóstoltuk a háromféle Fitt Pöttyös Túró Rudit, az alábbi vélemények születtek:

"Nagyon tetszik a csomagolás, még azt is megenném!"

"Ó, az almásnál azt vártam, hogy a müzli ropogni fog - de sajnos nem!"

"Olyan, mint egy albínó rudi, a natúr, joghurtos nagyon finom, a málnás a második nálam."

"A málnás kifejezetten finom!"

"A málnás nagyon finom!"

"Nekem a málnás túl édes."

"Az almás elég jó, olyan, mintha joghurtot ennél, de a natúrnak több köze van a túró rudi ízhez, finom puha, krémes."

"Az almás-müzlis olyan, mintha az almáspitét próbálták volna beleerőszakolni a túró rudiba. Sajnos nem ízlik..."

"Nekem nem hiányzik a csokiréteg sem."

"Natúr joghurtos: a töltelék textúrájában tökéletesen idézi a klasszikus túró rudit, a bevonatról csukott szemmel meg sem mondanám, hogy nem a klasszikus csokoládé. Nem túl édes, pedig ezt vártam. Egyesül a vizuális megítélése miatt helyezném a csokibevonatos változat mögé a sorban."

"Az almás- és a málnás-müzlis rudiknál sikerült a megfelelő egyensúlyt az íz- és állag tekintetében. Nem tolakodóak, mégis jól kivehetőek a gyümölcsök ízjegyei. A müzli textúrája is jó, a túróval közösen kellemes lecsengéssel ér véget."

Az új Fitt Pöttyös Túró Rudi termékek a bevezető időszakban csak egyes hipermarketekben érhetőek el, amelyek listáját itt találod, de a forgalmazó tájékoztatása szerint a jövő hét második felétől már más üzletekben is beszerezhetőek lesznek!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!