Vega menü egy világsztár öltözőjéből - Chick Corea elárulta, mit fogyaszt a budapesti fellépése előtt!

Május elején nálunk koncertezik a világhírű zenész. Most egy cseppnyi betekintést kaphattunk öltözőjébe. Megtudtuk két kedvenc receptjét, és nektek is eláruljuk őket! (x)

Chick Corea napjaink egyik igazi zenész ikonja. A 22 Grammy-díjjal rendelkező billentyűs, zeneszerző 63 jelöléssel a negyedik legtöbbször jelölt művész a Grammy történetében. Otthonosan mozog különböző zenei stílusokban, legyen az akár avant-garde, bebop, jazz-rock fúzió, vagy gyermekdalok. A kamara- és szimfonikus művek is ismerős terep számára. Évente száznál is több koncertet ad, sokszor párhuzamosan több zenekarával is turnézik, játszott a világ összes nagy koncerthelyszínén, de lépett már fel a washingtoni Fehér Házban is Barack Obama meghívására. Május 2-án Budapesten fogja zenéjével elbűvölni a közönséget.

Ilyen sűrű életvitel mellett oda kell figyelnie magára. Hat esztendeje radikálisan változtatott táplálkozási szokásain, áttért a vegetáriánus étrendre. Ennek következtében közel 40 kilót „dobott” le, így ruhatára komoly átalakításon esett át. Ma már jóval fittebbnek és boldogabbnak érzi magát, ráadásul az egyik rangos divattal és stílussal foglalkozó portál szerkesztői szerint egyike a tíz legstílusosabban öltözött jazz zenésznek.

Új étkezési szokásait a világ nagyvárosai között ingázva is szigorúan tartja, koncertjei előtt is csak saját receptjei szerint készült fogásokat eszik. Ezek az ételek meglepően egyszerűek, bárki által gyorsan elkészíthetőek. De lássuk mi lesz Chick Corea vacsorája május 2-i budapesti fellépése előtt.

Héjas borsóleves recept a Nosalty oldaláról

Spenótos-gombás borsóleves

Hozzávalók:

  • 45 dkg borsó
  • 8 bögre zöldség alaplé
  • 1 db babérlevél
  • 2 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 teáskanál szárított kömény
  • 1 közepes fej vöröshagyma felaprítva
  • 4 db zellerszár vékonyra vágva
  • 3 db közepes sárgarépa felaprítva
  • 1 bögre aprított gomba
  • 2 gerezd fokhagyma durvára vágva
  • 4 bögre friss spenótlevél
  • 1-2 evőkanál borecet

Elkészítés

  1. Tedd egy lábosba a borsót, a babérlevelet, a kakukkfüvet és a köményt, majd öntsd fel az alaplével.
  2. Miután felforrt, vedd lejjebb a lángot, majd időnként megkeverve, fedő alatt főzd 45 percig.
  3. Ezután add hozzá a hagymát, a zellerszárat, a répát, a gombát és a fokhagymát.
  4. Miután újra felforrt, ismét vedd lejjebb a lángot, és lefedve főzd további 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  5. Add hozzá a spenótot, majd miután megfonnyadt, add hozzá a borecetet és vedd ki a babérlevelet.

Ezeket olvastad már?

Spenótos Quiche

Hozzávalók

  • 2 bögre aprított vöröshagyma
  • 2 gerezd aprított fokhagyma
  • 1/2 bögre aprított friss mentalevél
  • 1/2 teáskanál feketebors
  • 1/2 bögre aprított pirospaprika
  • 1/2 bögre aprított cukkini
  • 3 bögre aprított friss spenótlevél
  • 1 csomag tofu
  • 1/2 bögre mazsola (vagy bármilyen más aszalt gyümölcs)

Elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 180ᵒC-ra.
  2. Serpenyőben forrósíts fel pár evőkanál vizet, majd dobd bele az aprított hagymát és fokhagymát.
  3. Főzd néhány percig, majd amikor kissé megpuhult, vedd le a tűzről és tedd turmixgépbe.
  4. Add hozzá a mazsola kivételével az összes többi hozzávalót és alaposan dolgozd össze, majd keverd bele a mazsolát.
  5. Az így kapott pépet öntsd bele egy piteformába, majd tedd kb. 30 percre a sütőbe, míg össze nem sül.

Chick Corea budapesti koncertjéről itt találsz további információt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek