Varázsoljunk hóembereket a tányérra! Galéria!

Bár nyögvenyelősen érkezik a téli időjárás, a konyhában már havazhat: a gyerekek imádni fogják ezeket a hóembereket!

A gyerkőcök imádják a karácsony előtti készülődést, papírból hópelyheket vágunk, hóspray-vel telefújjuk az ablakokat, hóembereket sütünk/főzünk... Történetesen van egy kétéves a házam táján, akinek fogalma sincs, mi az a hó, a tavalyira ugyanis nem emlékszik. Azóta csak mesékben látta, meg ezekben a házi dekorációkban, épp úgy mint pl. a Mikulást. És ezért épp úgy "hisz" benne, mint a Mikulásban, a tündérekben vagy a boszorkányokban. Többek között emiatt is várjuk már nagyon, hogy essen egy tisztességes hó. De amíg ez nem következik be, pillecukorból, pattogatott kukoricából, ropiból vagy épp főtt tojásból kreálunk neki hóembereket, ezzel is tovább táplálva benne a reményt, hogy a hó esetleg tényleg létezhet.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek