Van a paradicsomnak egy alkotórésze, ami simán elronthat vagy feljavíthat egy ételt - te tudtad?

Van a paradicsomnak egy része, amire szerintünk eddig nem gondoltál, pedig főzéskor jelentősen befolyásolhatja az ételed ízét - az is, ha felhasználod, az is, ha nem.

Paradicsommal főzni, szendvicsekre, salátába tenni, különféle ételekben használni eléggé magától értetődő - friss, harsogós, élénkpiros, finom, sokoldalú zöldség (gyümölcs). Viszont lehet, hogy eddig nem szenteltél elég figyelmet egyik alkotórészére, amit érdemes komolyabban átgondolva használni (vagy nem használni), ha ételeidbe tennéd:

A PARADICSOM MAGJÁRA!

via GIPHY

1. SZÓSZBA, LEVESBE - MEHETNEK A MAGOK!

Igen, itt jó szolgálatot tesznek a lédús magok - kitalálhatod, miért. Amellett, hogy levesesebbé, hígabbá teszik ételed, ami egy szósznál vagy levesnél nyilván nem árt, sőt, egy ízfokozó umami-hatást is kiváltanak, így a fogás gazdagabb ízvilágú lesz.

Ha megkívántad valamelyiket:

2. SALÁTA, OMLETT, RAKOTT EGYTÁLÉTEL - NEM KELL A MAG!

Itt jobb, ha kikanalazod, kivágod a lédús magokat, mert hajlamosak eláztatni, nyirkossá tenni az ételt, ami alaposan ronthat az eredmény állagán.

Receptajánlónk:

ILYEN EGYSZERŰ - vagy te eddig is így csináltad?

Ezeket olvastad már?

via purewow

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek