Vadiúj húsvéti menü, téged is elbűvöl!

Izgalmas, új alapanyagokat, váratlan megoldásokat és színpompás tányérokat hoz az idei húsvét. Ne csak a szemeid kényeztesd, próbáld ki ezt az üde, tavaszi menüt!

Végre itt a húsvét, a kedvenc ünnepem! Hogy miért? Mert imádom a sonkát, a sok friss zöldellő hagymaféléket, a tojáskrémért pedig egyenesen odavagyok. Csípős töltött tojás is biztosan lesz, de ami még ennél is biztosabb, hogy új vizekre evezek. Egy olyan menüt állítottam össze, ami felkelti a gyerekek figyelmét, és a felnőttek is felkapják rá a fejüket.

Sárga krémleves fehér chipsszel

Krémlevesekkel nem szoktam fukarkodni, hát most is megmutatom, hogyan lehet egy nem hétköznapi ehető gyökér és némi kurkuma felhasználásával merőben új ízeket varázsolni az ünnepi mélytányérba. A feketegyökér mellé kevés burgonya kerül, ez a krémességért felel, mást ennek érdekében nem is kell hozzáadni. A tojás színeinek visszaadásában a kurkuma és a fehér paszternákchips segít, inverz formában.

Tudtad?

A feketegyökér csak kívülről fekete, belül vakítóan fehér, ha meghámozod. Ezt gyorsan, gumikesztyűben és víz alatt tedd, mert ragacsos levet ereszt, amit nehéz eltávolítani a kezedről és minden felületről. Gyorsan bebarnul, ezért azonnal tedd citromos vízbe, innen kerüljön a főzőedénybe, ahol csupán pár percre van szüksége a puhuláshoz. Felhasználása a spárgáéval megegyező.

Pizza tésztagyúrás nélkül

A krumplipizzát már leteszteltem korábban a családon, egyből a szívükbe zárták. Most egy tavaszi verzióját készítem el, sárgarépát és cukkinit keverek a burgonyakarikák közé. Semmi elősütés vagy főzés, minden mehet nyersen a parmezános tejszínbe. Feltétként apró kockákra vágott húsvéti sonka, némi paradicsomszósz és bivalymozzarella kerül az összesütött zöldségek tetejére.

Kosárka minden finomsággal

A süti sem maradhat le a sor végéről. Most figyeljetek, mert ez aztán tényleg ütős lesz! Fehér liszt nélkül készül. Helyette kókuszliszt és finomra darált mandula adja az alapját. Édes ízét kókuszcukorral és mézzel állítom be. Próbáltam már valódi fészekformákat gyártani, de úgy könnyen töredezett lett a kosarak széle, ezért most minimuffin-sütőformában készítem az alapot. Sütés után vajas pudinggal tuningolom a tetejét, amire egy darabka sárgabarackot helyezek. Ezt a tavalyi lekvárból emelem ki. Ha nincs ilyen otthon, helyettesíthetitek aszalt barackdarabkával is. Nézd meg a receptjét, érdemes!

Ez lesz nálunk az ételsor, te mit készítesz? Írd meg, hogy minél több új ötletet osszunk meg egymással! Kellemes ünnepeket kívánok!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek