Az új őrület: "ramnuts"

Egy egyetemista megalkotta az instant ramen és a töltött fánk szerelemgyermekét.

Van egy diák az amerikai UCLA egyetemen, bizonyos Joshua Scherer, aki tanulmányai mellett nemrég kimaxolta a kollégiumi gasztronómiát, és megalkotta a "ramnuts" nevű desszertet, vagyis az instant ramen és a fánk szerelemgyermekét. Így néz ki:

Scherer mindezt a saját blogján tette közzé a recepttel együtt. Állítása szerint 6 zacskó instant rament használt el, és 12 órát töltött desszertje tökéletesítésével.

Persze a legfontosabb kérdés: milyen íze lehet a modern konyhaművészet e csodájának?

Scherer azt mondja, hogy neki ízlett, állagát tekintve kemény és ropogós, a tésztán kívüli plusz ízt pedig a ráöntött cukormáz és a benne lévő töltelék adja.

A kreáció azonban nem aratott osztatlan sikert – valaki egyenesen azt állította, hogy Scherer maga az amerikai ételbiztonsági kockázat. Scherer azonban minderre úgy reagált a BuzzFeednek, hogy az internet már csak így működik: akiknek tetszik, amit csinálsz, csendben maradnak, akik viszont gyűlölik, azt mondják, hogy akaszd föl magad.

Hogy ezek után ki marad majd csöndben, és ki követel akasztást, minden bizonnyal csak az étel kipróbálása után dől majd el, úgyhogy lássuk hát a receptet, aztán pedig sok sikert!

Ramnuts (ramen fánk)

6 zacskó instant ramentészta3 tojás1,5 liter horchata (ízesített mandulatej, de sima tej is jó helyette)olaj a sütéshez

Tetszőleges töltelékek, toppingok, stb.

  • Tegyük fel főni a horchatát (vagy mandulatejet), majd tegyük bele az összes zacskó rament 3-4 percre, és főzzük őket együtt.
  • Szűrjük le a ramentésztát, és hagyjuk hűlni 5-10 percig.
  • Verjünk fel 3 tojást egy nagy keverőtálban, majd adjuk hozzá a kihűlt rament, és alaposan keverjük össze.
  • Fogjunk egy tapadásmentes sütőedényt, egyenletesen oszlassuk el benne a tojásos rament, majd nyomkodjuk le alaposan, és tegyük be a fagyasztóba pihenni 3-4 órára, hogy formálható állagúra dermedjen.
  • A hűtőben töltött pihenő után fordítsuk ki a tésztát a tepsiből egy gyúródeszkára vagy nagyobb vágódeszkára, és kerek kiszúró formával, kés segítségével vágjunk belőle fánkokat.
  • Forrósítunk olajat egy edényben, és körülbelül 4-5 perc alatt süssük benne aranybarnára a ramenfánkok mindkét oldalát, majd helyezzük törlőpapírra, hogy a felesleges olajat felitassuk róla.
  • A kész fánkokat márthatjuk csokoládéba, tehetünk rá karamellöntetet, cukormázat, vagy ami éppen eszünkbe jut, és nem félünk használni.

(via BuzzFeed)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek