Új gasztro- és életmódcsatorna indult

Januártól új tévécsatornával bővült a magyar piac: a kulináris élvezeteket egyedi módon bemutató Food Network magyar nyelven is elérhető.

A Magyar Telekom Nagyvilág Minipay csomagjában nézhető csatorna amellett, hogy izgalmas recepteket mutat be, szórakoztatóan vezet be a világ tájainak konyhájába, kultúrájába.A Scripps Networks, a világ vezető, életmóddal kapcsolatos, lebilincselő műsorainak gyártójának csatornája jelenleg 94 országban látható, és hét nyelven érhető el – ehhez társul nyolcadikként mostantól a magyar.

„Főzéssel kapcsolatos és életmód műsorainak széles választékával a Food Network egyedülálló nézői élményt biztosít, így biztos vagyok benne, hogy pozitív fogadtatásra talál”- – mondta Borsány-Gyenes András, a csatorna disztribúciójáért felelős Digital Media and Communications Zrt. vezérigazgatója. „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Scripps Networks tisztában van a helyi nyelvű műsorszolgáltatásban rejlő értékekkel, és lehetőséget lát a magyar televíziós piacban.”

Januártól tehát a magyar nézők is láthatják a Food Network legnépszerűbb műsorait, többek között a Felszeletelvé-t (Chopped), ahol minden részben négy amatőr szakács verseng egymással, és az Éttermek az út mentén-t (Diners, Drive-Ins And Dives), amelyben Amerika jellegzetes útmenti és autós étkezdéit mutatja be. Megismerhetik a Mezitlábas Hercegnő (Barefoot Contessa), azaz az Emmy-díjas Ina Garten tippjeit, amelyekkel egyszerűen készíthetünk el ízletes ételeket – legyen szó a francia konyháról, a grillezés technikájáról vagy a csokoládé számos felhasználási módjáról. Emellett bemutatkoznak a Food Network saját szakácsai, akik a gasztronómia különböző területeire vezetnek be: Reza Mahammad az indiai és az afrikai konyhát mutatja be, és januárban indul az új műsora több országban, így nálunk is, a Reza, a Fűszerek Király Vietnámban és Thaiföldön. Jenny Morris, a mindig vidám séf a marokkói ínyencségekre koncentrál, míg Andy Bates a mostanában egyre népszerűbb street-food világába vezet be.

A Food Network friss megközelítést képvisel az ételekkel kapcsolatos műsorszolgáltatásban, és mindent ünnepel, ami merész, mókás és szórakoztató ebben a műfajban – ez nem egy átlagos „hogyan főzzünk” csatorna. A csatorna a világ egyik leggyorsabban növekedő globális életmód és szórakoztató márkája, tele díjnyertes főző és vetélkedő műsorokkal. Jelenleg az egyes-számú életmód csatorna az Egyesült Királyságban, és kétszer elnyerte a Legjobb Tematikus Csatorna kategóriában odaítélt Freesat díjat, 2010-ben és 2013-ban.

Bővebb információért, napi televíziós műsorbontásért, epizód leírásokért, séf életrajzokért és receptekért kérjük, látogasson el a Food Network tv honlapjára.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?