Top 9 csodás desszertboros fogás az ünnepi asztalra

Ha még ötletelsz, mit tegyél az ünnepi asztalra, készíts különleges és elegáns desszertboros fogásokat! (x)

A tokaji aszú a Tokaj-hegyaljai borvidéken előállított, aszúsodott szőlő felhasználásával készített desszertbor. A leghíresebb tokaji bor, világhírű. Évszázados technológia alkalmazásával készül, amelynek alapja az aszúsodott szőlőszemek késői szüretelése és az ezt követő különleges borkészítési eljárás.

Legismertebb hozzá párosított étel a (roston sült) libamáj, de gyakorta ajánlják túróval, barackkal, csokoládéval készített desszertekhez és érett, kemény kéksajtokhoz is. Próbáljuk ki gyümölcsalapú macaronokkal, creme brulée-vel, diós, gesztenyés, diós, kávés ízekkel, étcsokival, különleges sófajtákkal párosítva is!Ne csak ajándékozzuk és tartogassuk, igyuk is, hiszen jó alternatívája lehet a pezsgőnek - családi, baráti eseményeken, szülinapokon, találkozókon, közös nagy ebédeken/vacsorákon, szülinapkor, keresztelő stb. esetén bontsunk egy üveggel és koccintsunk vele!

  1. 1.

    Libamáj tokaji birsalmakompóttal

  2. 2.

    Citrusos aszúkoszorú

  3. 3.

    Borkrémleves narancsos piskótatallérokkal

  4. 4.

    Túrótorta Tokaji aszúsan

  5. 5.

    Körtés-márványsajtos csirkemell

  6. 6.

    Bortorta

  7. 7.

    Libamell sült aszús-mazsolás mártással

  8. 8.

    Fürjtojás fészekben

  9. 9.

    Tokajis libamáj

Keress aszúkülönlegességeket a Grand Tokaj kínálatából itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?