Top 17 befőznivaló nyári lekvár

Ezeket a lekvárokat és dzsemeket főzzétek be barackból, ringlóból, dinnyéből és fügéből. A nyár második felére vonatkozó receptötleteket mutatunk!

Korábbi ötletlistánkban eper, rebarbara, cseresznye, meggy, ribizli és szederből készült lekvárrecepteket mutattunk nektek. Eperből idén nem maradt sok a jégesőzések, fagyok után, de reméljük Ti még időben bevásároltatok, eltettetek belőle. A rebarbara is kifutóban, de most jönnek a csodás, mosolygós barackok. Mai összeállításunk főleg róluk szól, keressétek meg a hozzátok legközelebb álló ízvilágú receptet, ez alapján készüljön az idei lekvárotok!

  1. 1.

    Baracklekvár egyszerűen

  2. 2.

    Fűszeres sárgabaracklekvár

  3. 3.

    Mandulás sárgabaracklekvár

  4. 4.

    Narancsos sárgabarack lekvár

  5. 5.

    Sárgabarack-lekvár rummal

  6. 6.

    Sárgabaracklekvár ahogy Pannika készíti

  7. 7.

    Sárgabaracklekvár ahogy Fancsa készíti

  8. 8.

    Sárgabaracklekvár Iluskától

  9. 9.

    Sárgadinnyés sárgabaracklekvár

  10. 10.

    Citromos-mentás sárgabarack dzsem

  11. 11.

    Sárgabarackdzsem Fahéj konyhájából

  12. 12.

    Sárgabarack dzsem citrommal

  13. 13.

    Friss nyári dzsem cukor és főzés nélkül

  14. 14.

    Fügelekvár

  15. 15.

    Almás-fahéjas ringlódzsem

  16. 16.

    Dinnyelekvár mentával

  17. 17.

    Kínai sárgadinnyezselé

További lekvárrecepteket itt találtok!

Kattintsatok ide még több lekvár és dzsem receptért

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!