Top 10 könnyű, lisztmentes főzelék

A menzai koszton szocializálódva sűrű fehér szószban úszó zöldségdarabkákként gondolunk a főzelékekre, holott sokkal több lehetőség van ebben a jellegzetes magyar ételben.

A friss zöldségek szezonjában a főzelékek is részesei kell legyenek étrendünknek. De ne húzzuk a szánkat, hiszen ez egyáltalán nem kell, hogy a sűrű fehér szószban úszó ételt jelentse, kiváló könnyű főzelékek készíthetők a lisztes rántás, habarás nélkül is.

A sűrítés nélkül készült zöldség-alapú főzelékek előnyös tulajdonságai fogyókúra idején:

  • a sűrített változatnál alacsonyabb energia tartalom,
  • magas élelmi rost tartalom,
  • változatos alapanyag, változatos elkészítés - a rendelkezésre álló sokféle alapanyag a változatosság széles skáláját biztosítja, legyünk kísérletezőek, bátran szakadjunk el a só-bors-fűszerpaprika triumvirátustól, és nyissunk a friss fűszernövények és az egzotikusabb ízesítések irányába,
  • könnyű beszerzés, egyszerű, gyors elkészítés - szezonban a zöldségek könnyen beszerezhetők a zöldségesnél vagy a piacon, elkészítésük semmiféle extra konyhai tudást nem igényel, és jellemzően fél órán belül készen vannak.

Kiválogattam nektek receptkínálatunkból 10 db, adagonként kevesebb, mint 400 kcal energia-, és 50 g szénhidráttartalmú, liszt nélkül elkészíthető főzeléket.

Fogyasszátok őket egészséggel!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

  1. 1.

    Triplán zöld borsófőzelék (lisztmentes)

  2. 2.

    Szezámmagos karalábéfőzelék

  3. 3.

    Lilakáposzta főzelék parmezán chips-szel

  4. 4.

    Cukkinifőzelék lisztmentesen

  5. 5.

    Kelkáposzta főzelék liszt nélkül

  6. 6.

    Pármai tejszínes paraj

  7. 7.

    Padlizsánfőzelék

  8. 8.

    Lecsós tökfőzelék

  9. 9.

    Mungóbab főzelék

  10. 10.

    Kelbimbó főzelék liszt- és tejmentesen

Címlapról ajánljuk

További cikkek