Töltött zöldségek ideje

Végre itt a friss zöldségek ideje! Ez azt is jelenti, hogy nekiállhatunk a zöldségtöltésnek - hiszen ki ne szeretné őket?

Cukkini, padlizsán, karalábé, paprika: csak négy abból a zöldségből, aminek itt van, vagy pillanatokon belül itt lesz a szezonja, és amik kiválóan tölthetők. Vegyük elő a kreatív énünket, próbálkozzunk egy hagyományos darált húsos töltelékkel, vagy egy modernebb, fetás-quinoással, vagy bármivel, amit a hűtő tartalma és a kísérletező kedvünk enged. Azért hoztunk 23 példát, hogy legyen honnan inspirálódni.

  1. 1.

    Töltött sült paradicsom

  2. 2.

    Töltött hagyma

  3. 3.

    Parajos gomba

  4. 4.

    Gombás rizzsel töltött cukkini Gombagasztro konyhájából

  5. 5.

    Török töltött padlizsán Baklavira konyhájából

  6. 6.

    Töltött karalábé ahogy Esztella készíti

  7. 7.

    Majorannás töltött gomba

  8. 8.

    Quinoával és fetával töltött paprika

  9. 9.

    Töltött cukkinivirág

  10. 10.

    Füstöltsonkában sült gombafejek

  11. 11.

    Juhsajtos padlizsán tallér

  12. 12.

    Töltött gomba cukkinimártással

  13. 13.

    Fűszeres cottage-os sült paprika

  14. 14.

    Töltött gombakalapok vörösboros mártásban

  15. 15.

    Töltött patisszon Tomatotree konyhájából

  16. 16.

    Szilvás pulykamellel töltött padlizsán

  17. 17.

    Sült paprika korianderrel

  18. 18.

    Töltött szőlőlevél Nasitól

  19. 19.

    Babos tonhalsalátával töltött sült paprika

  20. 20.

    Tükörtojásos portobello

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek