Tök egyszerű hagymavirág, mely a sütőben nyílik ki!

Meg is van a vasárnapi ebéd körete! Pont jó lesz valamiféle sült hús mellé, nem gondoljátok? És elég szuperül néz ki, ami azt illeti. Kinyílik a sütőben!

Nah, mi imádjuk a kreatív recepteket, a különlegesebb köreteket meg pláne. Kicsit uncsi a krumpli és a rizs párharca, valljuk be. Ez itt kérem egy egész fej lilahagyma (vörös- vagy fehér is nyugodtan lehet), amit a kellőképpen bevagdosva, ami némi olajjal és balzsamecettel meglocsolva, a sütőbe helyezve és megsütve gyönyörűen kinyílik majd, mint egy virág!

Ez is egy hagymás cikk!

TOP 15 nélkülözhetetlen hagymapraktika

Elkészítés

1. A videón látható módon vagdosd be a hagymafejedet.

2. Locsolj rá kevés olívaolajat, balzsamecetet, sózd és borsozd, tedd egy jénaiba, és fedd le alufóliával.

3. Süsd a sütőben kb. 20 percig kb. 200 fokon.

4. Kinyílik majd, mint egy virág, igaz? Locsolgasd meg újra, és tedd vissza még 10 percre a sütőbe.

5. Ezután kész is van!

Jöjjön 3 további hagymás recept:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?