Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tippek az otthoni munkavégzéshez, avagy így alakítsd ki a privát irodád, hogy a főzésre is maradjon időd

Manapság egyre népszerűbb az otthoni munkavégzés, nem mindegy viszont, hogy milyen környezetet alakítunk ki hozzá magunk körül. Érdemes figyelni az apró részletekre is. (x)

Otthonunk egyre gyakrabban válik a munkahelyünkké., hiszen manapság egyre több vállalatnál engedélyezik, vagy egyenesen elrendelik az otthoni munkavégzést (a home office-t). A távmunkának megvannak a maga előnyei: nem kell például idegeskedni, ha épp nem tudunk bemenni a munkahelyünkre, a munka mellett el tudjuk intézni a mosást, és ebédet is főzhetünk...

Homeoffice-barát ebédek:

Az otthoni munkavégzésnek is megvannak a szabályai. A munkaidő beosztása mellett fontos, hogy megfelelő munkateret alakítsunk ki magunk körül. Ez lehet egy nagy íróasztal, egy szoba sarka, vagy szerencsés esetben egy egész helyiség. Adunk pár tippet, hogyan alakítsd ki otthonodban a saját kis irodád úgy, hogy a munka mellett másra is maradjon időd.

Fő a kényelem

Bár csábítónak tűnhet, hogy az ágyból vagy a kanapén fekve/ülve dolgozz, a szervezeted aligha fogja ezt megköszönni. Az otthoni munkavégzéshez is kell egy jó íróasztal és egy kényelmes szék. Ha a szoba elrendezése engedi, érdemes egy nagyobb asztalt választani, mondjuk egy olyat, amiben fiókok is vannak az iratok és egyéb irodai eszközök rendszerezésére. Székből válasszunk gurulós, állítható, kényelmes irodai széket! Lehetőleg olyat, aminek van háttámlája.

Minden legyen kéznél

Munka közben fontos, hogy minden elérhető közelségben legyen. Az iratok, a segédanyagok és egyéb munkához szükséges eszközök. Jó, ha ezek nem az asztalon vannak, hanem mondjuk rendszerezve egy polcon. Lehet ez egy kisebb, falra fúrható darab is, vagy egy nagyobb, attól függően, mennyi munkához kapcsolódó iratunk, és egyéb felszerelésünk van. A lényeg, hogy ne keverjük össze más, hétköznapi eszközökkel. Legyen ez egy saját munkapolc. 

+ 1 ötlet: Lakásfelújítás hitelből? Itt hasonlítsd össze a bankok ajánlatait!

A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshiteleket a minősítést elnyert bankoknál, takarékszövetkezeteknél, vagy ezek közvetítőinél igényelhetik az érdeklődők. Az egyes hiteltermékek közvetlenül is összevethetők egymással itt, a Termékösszehasonlító menüpont alatt.

Kreatív káosz vagy pedáns rend?

Teljesen mindegy! Van, akinek az segít a munkavégzésben, ha káosz van az asztalán, másnak pedig inkább a rend jön be. Nincs ezzel probléma, a lényeg az, hogy a fontos iratok rendszerezve legyenek! Ehhez használjunk irattartókat, válasszunk ki hozzá egy fiókot, vagy egy külön polcrészt. A többi dolog pedig mehet az asztalra, ha úgy tetszik. Azért a bögrével mindig vigyázzunk, nehogy a számítógépünk lássa kárát a kiömlött kávénak. Az asztalunkat feldobhatjuk még fotókkal vagy egyéb személyes tárgyakkal.

Fontos a pihenés is

Az otthoni munkavégzésnél is kell pihenőt tartani. A szemünket és az agyunkat is megviselheti, ha hosszú ideig a számítógép előtt ülünk. Óránként tartsunk egy 5-10 perces szünetet, illetve egy hosszabb ebédszünetet is iktassunk be. A pihenéshez választhatunk egy kényelmes kanapét, vagy vásárolhatunk babzsákot is. Csak arra vigyázzunk, hogy a nagy kényelem ne vegye kedvünket a munkától. 

Tudj meg többet az MNB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel programjáról itt!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!