Te sem iszol a hónapban? 5-5 alkohollal készült étel a Száraz Novemberre

Gondoltál már arra, mi lenne, ha egy hónapig nem vennél magadhoz semmilyen alkoholt? Itt a legjobb alkalom: a Száraz November, melyhez most ételeket is ajánlunk.

Biztosan sokan kaptatok az alkalmon, vagy csak hallottatok róla: a Száraz November elnevezésű kihívás lényege, hogy november hónapban teljes mértékben maradjunk szárazak, vagyis egy korty alkohol elfogyasztása nélkül éljük túl a hónapot. A kezdeményezés célja, hogy a résztvevők jobban ismerjék meg önmagukat és viszonyukat az alkoholhoz.

"Sörös, de eheted"- csülök

Barna sörben pácolt csülök - ezt nyugodtan befalhatod!

A NetPincér csapata az ételek oldaláról közelíti meg a Száraz Novembert. Az akció kapcsán aNosalty-val együttműködésben 10 alkoholtartalmú fogást gyűjtött össze. 5 olyat, amelyekből a főzés végére teljes mértékben elillan az alkoholtartalom, ezeket nyugodtan fogyaszthatjuk az önmegtartóztatás hetei alatt is, és 5 olyat, amelyek bizony még tálaláskor is tartalmazzák a bódító összetevőt.

Ezeket olvastad már?

A Brit mintára létrejött Száraz November kampánya – mely a szigetországban már sok éve fut nagy sikerrel Sober October néven – nem arról szól, hogy soha többé ne igyunk alkoholt, hanem arról, hogy e rövid idő alatt legyen alkalmunk teljesen tisztán látni magunkat és viszonyunkat az alkoholhoz, mint örömforráshoz.

Sütés nélküli rumos süti - ez nem lesz jó!

Gesztenyés tiramisu - ebben bizony rum van, most ne edd meg!

A tapasztalatok alapján a totális alkoholkerülés első hete a leginkább embert próbáló, de a későbbiekben is bármikor adódhat olyan szituáció – találkozás barátokkal, házibuli vagy céges rendezvény - , amikor a csábítás erősebbnek bizonyul az akaraterőnél.

Ezeket olvastad már?

Sokaknak apró, de fontos segítséget jelenthet, ha olyan alkohollal készülő ételeket fogyaszthatnak, melyek tálaláskor már egyáltalán nem tartalmaznak alkoholt, így a belőlük való lakmározás sem számít a Száraz November játékszabályainak megszegésének. Ugyanakkor óvakodnunk kell az olyan fogásoktól, melyek fogyasztásra készen is tartalmaznak alkoholt. Ezeket a finomságokat tartogassuk inkább decemberre. Nézzétek meg cikkünkben az ételajánló blokkokat a két ételtípus szerint - készítsétek el most, vagy várjatok vele egy hónapig, mostantól ez a Ti döntésetek!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek