Te meg tudnád enni ezt a NÉGY LITERES levest? Színtiszta pazarlás vagy étvágygerjesztő ötlet?

Az iroda 90%-a szívből szereti a pho-levest, és az még hagyján is, ha ezt a mennyiséget 5-6 ember dönti magába, de az egy tálból csemegézgetésen kívül nincs sok értelme, sőt.

A bűnös Amerika, azon belül is egy seattle-i étterem, a Dong Thap Noodles, ahol a vietnámiak jellegzetes tésztás-húsos levesét, a rendszerint szójacsírával és friss korianderrel, csilivel lime-al tálalt pho-levest tálalják, de nem az amúgy se kicsi standard méretű tányérban, hanem sok liter alaplével, döbbenetes halom házi rizstésztával, akkora tálban, ami egy mosdókagylónak lenne inkább beillő - az egész leves egyébként négy napig készül - írja az insider.

Az étterem is tud róla, hogy gyakorlatilag lehetetlen ennyit megenni, ezért meghirdette a Super Bowl Challenge-et, ami 90 percet ad rá, hogy mind az utolsó cseppig eltüntesd a tál levesed. Egyedül.

A tál tartalma pontosan:

1,8 kilogramm házi rizstészta

1,8 kilogramm hús (steak, húsgolyó, sertésszegy)

4 liter alaplé

Aki megeszi, kap egy ingyen vacsorát és 100 dollárt, azaz kb. 26.000 forintot, és egy fotót magáról a hírességek falán. Bumm.

NÉZD, így néz ki:

A fő (pho) kérdés azonban, hogy mindez MIÉRT jön létre a marketingfogáson kívül - ki akarna ennyi levest és húst veszni hagyni? Mert a próbálkozók nagy többsége egészen nyilvánvaló, hogy elbukja a kihívást, ennyit nem lehet és nem is egészséges megenni. Most jöhetnénk a "máshol meg éheznek" szöveggel, de valljuk be, joggal. Máshol tényleg éheznek, vagy szimplán nincs pénzük étteremben enni, mi pedig csak termeljük az élelmiszerfelesleget. Szóval minket - álszentség nélkül - inkább elszomorított ez a videó.

Ezeket olvastad már?

17 lélekmelengető őszi leves

Na ez már tényleg ősz! Ilyenkor jön a legjobban egy testet és lelket melegítő leves, ami az ősz szezonális kincseitől lesz az igazi. Vacsorára a leggyorsabb megoldásod lesz.

Nosalty
Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek