Te bevennél a szádba egy még mozgó tengeri herkentyűt? Igaz, nincs már életben....de akkor is!

Te bevennél a szádba egy izomrángásos, még mozgó tengeri herkentyűt? Tény, hogy már nincs életben, de közel van hozzá...morbid, de ennél frissebb nem is lehetne!

Dél-Korea legnagyobb halpiacán, aJagalchi Marketen annyira friss tengeri kütyüket ehetünk, hogy lemásznak a tányérról. Nem örül azonban mindenki - a kevésbé figyelmes olvasók/nézők ugyanis rendszeresen hiszik, hogy szerencsétlenek még életben vannak, de ez tévedés. Gondoljunk csak arra, amikor mondjuk megfogunk valami forrót, ösztönösen elkapjuk a kezünket. Ilyenkor az inger (a forró eszköz) hatására aktivizálódnak az izmok, és már mozdul is a kezünk. Itt is ez történik: a késsel való vágás vagy a szójaszószban levő sók miatt az izmok még ránganak, annak ellenére, hogy az állatok 100%-ig halottak.

A hasonlóan morbid mozgó - halott - tintahalról itt írtunk már:

Ennél a táncoló zombitintahalnál ma már nem kell durvább dolog

via GIPHY

Ezen a koreai piacon mindent szuper frissen válogathatsz össze magadnak egy vödörbe - és ekkor még valóban életben is vannak a tengeri finomságok - , ezután azon nyomban elkészítik neked, és ha kéred, felszolgálják. Van itt óriáspolip, tengeri uborka, de angolna is...és valóban mozognak a tányérodon:

ÉS AKKOR JÖJJÖN A VIDEÓ:

Ezeket olvastad már?

via insiderfood

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek