Színpompás desszertek könnyedén!

Milyen jó lenne valami cukisággal meglepni a családot hétvégén vagy Húsvétkor - nos, lehet, hogy nem is olyan nehéz, mint képzeljük! (x)

Elképesztő ötletes és nyálcsorgatóan gusztusos desszerteket látunk a facebookon, pinteresten, instagramon minden egyes nap gyönyörű színekben pompázva, és azt gondoljuk magunkban: „Bárcsak én is képes lennék ilyesmire!”. Lehet, hogy nem is olyan nehéz, mint ahogy gondolnánk!

A megoldás

Ma már könnyedén elérhetőek a magas minőségű, megbízható ételfestékek olyan széles színválasztékban, aminek csak a fantáziánk szab határt. Pár éve feltűnt a piacon egy magyar gyártó a Fractal ételfestékekkel, amelyek elindultak világhódító útjukra. Mindenképp érdemes kipróbálni a gél-, por- és airbrush festékeiket is, amelyek bármelyik konkurens termékkel felveszik a versenyt, sőt, világhírű cukrászmesterek használják kizárólag a Fractal színezékeket!

Cikkünkben bemutatjuk, milyen alapdarabokat készíthettek el ti is otthon ételszínezékkel komolyabb képzettség nélkül, amelyek a hétköznapokat is bármikor megszínesítik!

Az első próbálkozások

Aki nem annyira járatos a sütésben, az is nyugodtan megpróbálkozhat az egyszerűbb módszerekkel. Gyerekzsúrra, a péntek esti partira vagy egy családi ebédre is brillírozhatunk egy színes piskótájú tortával vagy egy saját kezűleg készített szórócukorral díszített cupcake-kel, de a merészebbek a pofonegyszerű cukormázat is beszínezhetik a kekszek tetejére, és frappáns mintákat, formákat, képeket rajzolhatnak. A cukormázhoz alacsony fokozaton keverjünk ki robotgéppel 1 tojásfehérjét kb. 200 gramm porcukorral, és adjunk hozzá 1 kávéskanál citromlevet! A kapott cukormázat tetszőleges mennyiségben szétosztjuk, megszínezzük Fractal ételfesték gélekkel, zacskókba töltjük, amelyek sarkát óvatosan levágjuk, és már kezdődhet is a húsvéti tojáskekszfestés számtalan mintával! A gyerekek is imádni fogják!

Haladó szint

Szülinapra, ballagásra, ünneplésre jár a torta. Aki veszi a bátorságot, és kipróbálja a marcipán vagy egyéb cukormassza használatát akár tortaburkolásra, akár egy cuki figura elkészítésére, annak ajánljuk a Fractal géleket: könnyen, gyorsan és kényelmesen befestheti a vásárolt masszát, és garantáltan élénk színeket kap. De nem muszáj egész tortákat burkolni, készíthetünk csupán cupcake-dekorációt is, akár egy csinos masnit, egy csillagot kiszúró segítségével, egy egyszerű virágot levéllel, majd ezeket igazán különlegessé varázsolhatjuk a selyemfényű porokkal, amelyek elérhetőek a színesek mellett a most annyira divatos arany és ezüst számtalan árnyalatában is. Ezeket használhatjuk a karácsonyi bonbonok felületi díszítésére is, és olyan profinak érezzük majd magunkat, mint egy francia patisserie vezető cukrásza!

A top: ehető cukorvirágok

Rengeteg tanfolyam várja már hazánkban is az érdeklődőket, ahol elsajátíthatjátok a cukorvirág-készítés rejtelmeit. Nagyon érdekesek és szórakoztatóak ezek az egy napos kurzusok, és nem csupán a virágokkal, de az ahhoz szükséges eszközökkel is megismerkedhettek. Ezeken a tanfolyamokon is igen kedveltek a Fractal sziromporai, amelyek nagyon jól fednek, nem csomósodnak a tégelyben, így könnyen felvihetőek, és szép, egyenletes színt biztosítanak, nem húznak csíkokat. Ezeket ecsettel viszik fel a már megszáradt virágszirmokra, és annál élethűbb lesz a virág, minél változatosabb és minél több színt keversz, természetesen ízlése válogatja. A pasztell csokroktól kezdve a nyári, égőpiros pipacson át a kövirózsáig bármire találsz megfelelő színt a Fractal széles színskáláján.

De nem muszáj rögtön drótos virágot készíteni, hisz a NoSalty webshopban is találhattok olyan virágkiszúrókat, amelyekkel egy pillantás alatt kész is a mű, amit száradás után millió színárnyalatban színezhettek!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk