A szezon 10 legjobb lekvárja

A befőzés ideje lassan a végéhez közeledik, de még akad néhány hozzávaló, amiből mennyei lekvárokat és dzsemeket készíthetünk házilag!

Nyáron egymást váltják a szezonális gyümölcsök, amelyeket mind-mind eltehetünk akár lekvár, befőtt vagy más egyéb formában a kamrapolcra. A hűvösebb napok beköszöntével a lehetőségek száma a hőmérséklettel arányosan csökken, de elég ezt a tízes listát végigböngészni, hogy ráébredjünk, az ősz sokkal több meglepetést tartogat az üres üvegek megtöltésére, mint azt elsőre hittük.

A klasszikus édes lekvárok mellett már érdemes gondolni az ünnepi időszakra is – gondoljunk csak bele, milyen hálásak leszünk, ha a karácsonyi sült mellé másodpercek alatt összedobhatunk egy ízletes mártást az előzőleg eltett fügelekvárból vagy bármely más chutneyból!

  1. 1.

    Szőlődzsem

  2. 2.

    Balzsamecetes fügelekvár

  3. 3.

    Citromos almalekvár

  4. 4.

    Mézes sütőtök-birslekvár pálinkával

  5. 5.

    Levendulás cukkinilekvár

  6. 6.

    Narancsos sütőtöklekvár

  7. 7.

    Narancslekvár

  8. 8.

    Citromos szőlőlekvár

  9. 9.

    Hagymalekvár Tomatotree konyhájából

  10. 10.

    Birsalmasajt

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek