Szeretnél egy kicsit Széll Tamás lenni?

Nézd meg Szabó Győző új, légfőzős videóját, melyben odacsap a valódi mesterszakácsok munkapultjára, és konkrétan Széll Tamás babérjaira tör! (x)

Szerdán szintet lépett a magyar gasztronómia, hiszen a Bocuse d’Or európai döntőjét Széll Tamás magyar sztárséf nyerte meg. A világ legrangosabb séfversenye minden ízében a csúcsgasztronómiáról szól, melynek szemlélete a verseny falain kívül is egyre szélesebb teret hódít, és lassan, de biztosan szivárog a top éttermek kulináris szentélyeiből a fakanálforgató földi halandók konyhái felé. Erre a jelenségre ad csattanós választ Szabó Győző, aki új egyperces kisfilmjében szemmel láthatóan Széll Tamás győzelmi babérjaira tör. Győző – aki a valóságban is sikeres étteremtulajdonos – a videóban egy kissé fellengzős, vérprofi látszatát tűzön-vízen át fenntartó tévészakácsot alakít, aki egy általa egyszerűnek titulált, a gyakorlatban kivitelezhetetlen étel elkészítését mutatja be, a mi legnagyobb örömünkre.

Szabó Győző Légfőzése - nézd meg a videót!

A videót megnézve egy eddig ismeretlen főzési technika megszületésének is tanúi lehetünk. Győző ugyanis – arra való hivatkozással, hogy az étel közel 100 hozzávalója közül egyet sem tudott beszerezni – a szemünk láttára fedezi fel a légfőzést, mely kétségtelenül méltó társa lehet a minimál eszközigényű tevékenységek elit klubjában a léggitározásnak. Zenei húrokat pengető társához hasonlóan a légfőzés lényege is az, hogy az adott tevékenység végrehajtásához csak és kizárólag a saját testünket használjuk. Jelen esetben ez „pantomim mozdulatokkal” végrehajtott „professzionális gasztroimitációt” jelent, vagyis komplett ételek levegőben hadonászva történő elkészítését.

A NetPincér csapata készített egy grafikát is, mely a sushi légfőzéses elkészítésének mozdulatait mutatja be.

8 indok, amiért a légfőzés a legtökéletesebb főzési forma:

  • percek alatt elsajátítható,
  • az ételeket lehetetlen elrontani,
  • az alapanyagok mindig egyenletes minőségűek,
  • a felhasznált eszközök élettartama korlátlan, és mindig tökéletesen működnek,
  • főzés előtt nem kell bevásárolnunk, és semmilyen más előkészületet sem igényel,
  • a leginkább költségkímélő főzési mód,
  • az elkészült ételek kalóriatartalma minden esetben 0, így nem áll fenn az elhízás veszélye,
  • a főzés végeztével nem kell elmosogatni.
Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek