Szerelem vagy gyötrelem - erotikában és fordulatokban gazdag kosztümös románc a mozivásznon

Fellángolás, szenvedély, veszély. A szerelem bármilyen áldozatot megér? A tisztes, ám boldogtalan házasélet és a romantikus, de bizonytalan jövő áll egymással szemben. (x)

Szeptember 28-tól indul a Tulipánláz (16V)

A filmről

A 17. századi Amszterdamban az elárvult Sophiát házasságba kényszerítik egy vagyonos és befolyásos kereskedővel, ami anyagi biztonságot, de egyben boldogtalanságot is jelent a lány számára. Amikor férje portrét rendel róla, szenvedélyes viszonyba bonyolódik fiatal festőjével, Jan van Loosszal. Hogy nekivághassanak a közös jövőnek, a két szerelmes mindent kockára tesz: Sophia veszélyes cselt sző a kereskedő ellen, Jan pedig beszáll a tulipánhagyma-üzletbe, abban a reményben, hogy a megfelelő mennyiségű hagymával elég pénzre tesznek szert szabadságuk megváltásához.

Az alkotókról

Az erotikában és fordulatokban gazdag kosztümös románc Deborah Moggach 1999-ben megjelent regényéből készült Justin Chadwick (A másik Boleyn lány) rendezésében, a forgatókönyvet a Szerelmes Shakespeare-ért Oscar-díjjal jutalmazott Tom Stoppard írta. Számos közkedvelt színész tűnik fel, így az Oscar-díjas Alicia Vikander, Christoph Waltz és Judi Dench, továbbá Dane DeHaan és Cara Delevingne (a Valerian és az ezer bolygó városa főszereplői), illetve Zach Galifianakis, a Másnaposok-trilógia sztárja.

A Fórum Hungary által forgalmazott filmről itt találsz további részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek