Szénsavas tej lehet a következő bizarr őrület, amivel a tejfogyasztást népszerűsítenék

A jó öreg tehéntejet már nem isszuk, ezért új alternatívákat próbálnak találni a tejforgalmazók.

Napjainkban egyre népszerűbbek a tehéntejet helyettesítő készítmények, zabitalok, rizsitalok. A tejtermelők mindent megtesznek, hogy visszacsábítsák a nem egészségügyi okokból (pl. laktózérzékenység) elpártolt fogyasztókat az állati eredetű tejekhez. Nem tudni milyen logikával, de valahogy így jutottak el a brit Arla tejvállalatnál a szénsavas tej piacra dobásához.

A tejeket gyümölcslevekkel keverik össze, és utána dúsítják fel szénsávval. A cég főleg a tinédzsereket akarja megszólítani az új termékeivel, melyet egy német biokémikus,Sven Thormahlenés a Heinz egyik volt mérnöke, Matt Walker fejlesztett ki. Állításuk szerint a tejekből koktélokat is lehet majd keverni.

Az Arla elsőként Nagy-Britanniában, majd Szingapúrban kezdik el árusítani a szénsavas tejet. A kedveltségtől függően később megjelenhet a világ más országaiban is.

Ezeket olvastad már?

via Metro

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek