Saláták melegen ajánlva!

Igaz, hogy nyáron elsősorban a nyersen fogyasztás kerül előtérbe, de én nagyon szeretem azokat a salátákat is, amelyeknél az összetevők egy része hideg, más része meleg.

Salátákból személy szerint nekem sosem elég. Mindenhogyan szeretem őket: nyers zöldségekből összedobva, sajttal, hús- vagy halfélével, tojással keverve, gyümölcsökkel, fűszerekkel, karakteres ízű olajokkal, fűszeres szószokkal, ecetekkel (egyedül a majonézes öntetes verziók nem a kedvenceim). Különösen szeretem, ha az alkotók között keverednek a hidegen, nyersen fogyasztandó alapanyagok a főtt/párolt/sült alapanyagokkal.

Összegyűjtöttem most 10 db, adagonként kevesebb, mint 300 kcal energia- és 25 g szénhidráttartalmú hideg-meleg salátát. Kiválóak ebédre egy hús- vagy halétel mellé köretként, sőt, vacsorára is önmagukban. Próbáljátok ki őket!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

  1. 1.

    Fehérboros gombasaláta melegen

  2. 2.

    Hamis görögsaláta

  3. 3.

    Mediterrán zöldségsaláta

  4. 4.

    Joghurtos sárgarépa-saláta

  5. 5.

    Marinált édeskömény-saláta buggyantott tojással

  6. 6.

    Olívás-gombás karfiolsaláta

  7. 7.

    Szíriai padlizsánsaláta

  8. 8.

    Márványsajtos céklasaláta pirított szezámmaggal

  9. 9.

    Kakukkfüves padlizsán és paprikasaláta joghurttal

  10. 10.

    Spenótos gombasaláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek