Saját teherautójára pakolta az óriás cetcápatetemet, hogy eladja egy étteremnek, de letartóztatták

Bizarr történet Kínából, megérdemelt büntetés: kisteherautóra pakolt, városon végigutaztatott, étterembe szánt, sokkoló méretű haltetem, amiről kiderült, még védett is volt.

Egészen szürreális látványt nyújtott pár napja az a kisteherautó a kínai Fucsien tartományában, aminek platójára rávarázsoltak egy hatalmas, kétoldalt földig nyúló vérző cetcápatetemet, amit egy helyi étterembe szántak eladásra.

A konyha azonban visszautasította az ajánlatot, arra hivatkozva, hogy az állat büdös és vélhetően higanyfertőzött is, ezért a halászok úgy döntöttek, inkább fűrésszel esnek neki a szerencsétlen állatnak, hogy kisebb darabokban könnyebben megszabaduljanak tőle. Az állatvédő lelkületű illetve empatikusabb olvasók (és esetleges szemtanúk) bizonyára egy emberként hördültek fel, de meg is van a büntetés: egy embert le is tartóztattak, a cetcápa ugyanis védett állat.

Még nem tudni, mi lesz a büntetés, vagy hogy keresnek-e további gyanúsítottakat, de az biztos, hogy az állat nemzetileg védett állat Kínában, ahol sajnos hírhedten hanyagul állnak az állatvédelemhez.

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?