A pöttyös az igazi?

Nemcsak a boltban vehetjük meg, hanem változatos formában, akár otthon is könnyedén elkészíthetjük.

Hungarikumnak tekintjük, pedig valójában egy szovjet édesség, csak akkoriban még „glazirovannij szirok” néven emlegették. Gyermekkorunk nagy kedvence azonban az elmúlt évek alatt nem előnyére változott, hanem sokkal inkább spórolós lett. Rossz minőségű túróval és még rosszabb minőségű csokoládé- vagy kakaómassza bevonattal ejtettek foltot a hírnevén. Azért talán van remény, hiszen korábbi Túró Rudi tesztünkből kiderült, hogy van okunk a bizakodásra.

Annak, aki mégis inkább otthon próbálkozna meg a nosztalgikus ízélmények felkutatásával, itt van a 10 kedvenc Túró Rudit idéző receptünk!

  1. 1.

    Túró rudi alaprecept és ízvariációk

  2. 2.

    Túró Rudi torta Gizi konyhájából

  3. 3.

    Túró rudi őzgerincben

  4. 4.

    Túró rudis palacsinta

  5. 5.

    Poharas Túró Rudi

  6. 6.

    Túró rudi szelet sütés nélkül

  7. 7.

    Túró Rudi piskótarolád

  8. 8.

    Túró Rudi muffin

  9. 9.

    Formabontó túró rudi

  10. 10.

    Túrórudi szelet

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek