A pogácsa boldogít

Engem biztosan, és le merném fogadni, hogy tíz emberből minimum kilencen ugyanezt állítanák – vagyis, hogy a pogácsa boldoggá tesz. 

De miért szeretjük vajon a pogácsát? Eredetét tekintve nincsenek pontos adatok, csak feltételezések és találgatások. Hazája a Kárpát-medence, talán már eleink zsebében is ott lapult. Az is lehet, hogy a Balkánt járta egykoron. A török sem vetette meg, szláv neve is volt, akárcsak a Balatonnak. Annyi biztos, az igazi pogácsa kerek.

Krumplis hajtogatott pogácsa

Szerencsésebbeknek még a nagyanyjuk dagasztotta, sütötte. A friss pogácsa illata pedig szépen-lassan belakta a szobát, az arcokra mosolyt csalt, asztalhoz ültette az embereket. Alkalmat adott a beszélgetésre, jóleső poharazásra, és szépen megfért mellette a kártya is.

Hóvégi tipp:

Olcsón szeretnéd megúszni a hétvégi szórakozást? Hívd el pár barátod. Italt mindenki hozzon magával! A pogácsát akkor tedd be a sütőbe, amikor már megérkeztek, semmi esetre sem előbb! A jó hangulat onnan kezdve garantálva, ahogy megérzik a frissen sült pogácsa illatát.

Tuti pogácsák következnek:

Mellényúlni nem lehet vele. Vendégvárónak tökéletes, mindig van hozzá alkalom, és legtöbbünknek van legalább egy tuti receptje, ha máshonnan nem, hát a nagymamától.

Kati néni vajas-túrós pogácsája

De ha még nincs tuti pogácsarecepted, itt biztosan megtalálhatod a kedvedre valót. Több mint egy tucat típust találsz egy csokorba kötve. Már csak egy kattintás választ el a boldogságtól!

Kattints és láss sok-sok pogácsát!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?