Pénz nélkül a hónap végén - eláruljuk, mit ettünk akkor, amikor minden kötél szakadt, vagy spórolni akartunk

Egészen elképesztő ételkreációkat is ki tudtunk találni, amikor pénz szűkében voltunk. Néha viszont a legegyszerűbb megoldások segítettek átvészelni egy nehéz időszakot.

Szerkesztőségünk tagjai is kerültek már olyan helyzetbe, hogy valamilyen váratlan kiadás miatt jobban meg kellett húzniuk a nadrágszíjat a hónap végén. Sokan közülünk laktak kollégiumban egyetemi vagy főiskolai tanulmányaik közben, így ismerős számukra a helyzet, amikor elfogy a diákmunkából szerzett fizetés, vagy az otthonról kapott zsebpénz, ösztöndíj. Enni viszont ilyen helyzetekben is kell.

Legtöbbünk ilyenkor a vésztartalékhoz nyúl. A szekrényben található konzervekhez, maradék tésztákhoz, illetve a fagyasztóban található zöldségekhez, húsokhoz. Ilyen helyzetekben születnek a legegyszerűbb, de néha a legfurább kajakombinációk is. Összegyűjtöttük, milyen ételeket ettek a szerkesztőségünk tagjai, amikor már minden kötél szakadt, vagy meg kellett húzni a nadrágszíját.

Mindig életmentő instant leves

Az abszolút első helyezett nálunk a zacskós leves lett, ebből is a nagyon olcsó tésztás fajta. Több szempontból is jó választás lehet. Egyrészt olcsó, a diszkontokban néha 59-79 forint egy zacskóval, másrészt viszonylag laktató is a tészta miatt. Ha pedig van egy maradék borsókonzervünk, vagy egy darab sárgarépánk, fel is dobhatjuk az unalmas tésztás levest. Bátran kísérletezhetünk vele. Néhány hete az ízHUSZÁROSOK is így tettek.

Leveskockás leves cérnametélttel

Ha már leves, akkor itt egy másik variáció. Ha van a konyhaszekrényben leveskocka, és némi maradék cérnametélt, akkor pár perc alatt jöhet is az instant leves. Sós lesz is műízű, de legalább valami felmelegít minket a hűvös napokon.

Mikrós tojás vegetával

Teljesen bizarr párosítás, de egy egyetemistának életmentő lehet, ha nincs se gáz se sütő a közelében, csak egy mikró a koliszobában. A tojást fel kell verni egy bögrében némi vegetával, és már mehet is az egész a mikróba. Körülbelül 2 perc alatt kész a rántotta.

Zsemlébe tömködött chips

Nem szeretnénk részletezni. Ha van egy kis vaj a hűtőben, az is mehet bele.

Fokhagymás pirítós margarinnal

Alapétel. A margarin olcsó, a fokhagyma olcsó. A pirítóst készíthetjük egy serpenyőben is, ha nincs pirítós sütőnk. Reggelire és vacsorára is tökéletes.

Kenyér majonézzel

Ugyanez működik ketchuppal is. Esetleg ha van otthon egy darab tojás még, akkor csinálhatunk bundás kenyeret, és arra is tolhatjuk a ketchupot.

Munkás szendvics

Ha nem akarsz sokat költeni reggelire és vacsorára, akkor a munkás szendvics is egy nagyon jó megoldás. Zsömle széttép, bele 5dkg parizer, paprika széttép, bele a fele, összehajt, megesz. Mellé jöhet a zacsis kakaó, aminek a sarkát a fogaiddal harapod le.

Virslit mindenbe

Minden húst helyettesítő csodatáp.Carbonaraba, bolognaiba, rántottába, instant levesbe, magában nyersen, akárhogy ehető. Válasszuk a magasabb hústartalmúakat. Néhány akár két hónapig is eláll, ezért érdemes elraktározni.

via GIPHY

Ketchupos spagetti

Maradék tészta mindig van otthon, és talán ketchup is, vagy egy paradicsomkonzerv. Ha sajtra már nem is telik, ebből is készíthetünk egy életmentő ebédet.

via GIPHY

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?