Penészes szalámik és húsok egy kaposvári üzemben - Négy tonna hús ment a kukába

Penészes húsok, piszkos és dohos hűtőtér. Áldatlan állapotok egy nemrég indult Somogy megyei húsüzemben. A NÉBIH bírságol.

Áldatlan higiéniai állapota miatt azonnali hatállyal felfüggesztette egy kaposvári húsipari üzem tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A húsüzem alig két hónapja kapta meg az engedélyét.A helyszínre érkező szakembereket elhanyagolt, tisztítatlan körülmények fogadták:

  • a csempe szennyezett, repedezett volt,
  • a penésszel, zsírfoltokkal és pókhálóval borított falról több helyen pergett a festék,
  • apiszkos és dohos szagú hűtőtérben a padozat erősen szennyezett, helyenként hiányos, míg más helyiségekben a hamutól, kátránytól fekete volt,
  • az üzem egyes helyiségeiből és berendezéseiből hiányoztak a cél szerinti használatuknak megfelelő eszközök,
  • számos oda nem illő dolgot tároltak a helyiségekben,
  • a fekete öltözőben található egyik mosdókagylóban fürdőszobai szanitert, egy másik mosdókagylóban belevezetett kondenzvizet találtak,
  • az árufogadó térben sörös üvegeket, a csontozó helyiségben kupacba dobált takarítóeszközöket, a magas pályára függesztve műbelet találtak.

A hústermékek vizsgálatakor 28 termékkel szemben merült fel kifogás. 27 tétel esetében nyomon követési hiányosságot, 1 tételnél erős penészesedést állapítottak meg a szakemberek. Összesen 3826,5 kg tömegű húsárut semmisítettek meg.

A nyomon követés hiányosságai miatt 3 tétel esetében vált szükségessé a kereskedelmi forgalomból való visszahívás.

Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható. Az egység csak az ismételt helyszíni ellenőrzést követően folytathatja a tevékenységét.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?