Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pazar vendéglátás pazarlás nélkül

Az élelmiszer-hulladék formái változatosan tűnnek fel bolygónk palettáján, azonban ugyanannyi a megoldások száma is, amivel apaszthatjuk eme áradatot. Itt egy újabb tipp!
A kereskedelemben és a termelésben keletkező, kereskedelmi forgalomba nem hozható, vagy onnan kikerülő termékekkel a Magyar Élelmiszerbank már évek óta foglalkozik, a jó minőségű árukat partnerszervezetein keresztül az arra rászorulókhoz juttatja.

A háztartásban keletkező élelmiszer-hulladék megelőzésére már olvashattatok tippeket korábbi cikkeinkben, azonban mi a helyzet, amikor a szűk munkahelyi, családi körön túl, egy nagyobb rendezvényben, konferenciában, esküvőben gondolkodunk? A hely kiszemelésétől a meghívottak elégedett távozásáig sok apróság húzódhat meg a háttérben.

Aprónak épp nem mondható azonban az a 10,56 millió tonna élelmiszer, amit a vendéglátóipar bocsájt ki, mint élelmiszerhulladékot. Ebbe beletartoznak a feldolgozásra és/vagy felhasználásra nem került áruk, maradék ételek, stb.

De mit tehetek én?

Létezik egy koncepció, mely utóbbiakat felölelve hivatott lehetőséget teremteni a változtatásra. A Magyar Élelmiszerbank társadalmi célú vállalkozása, a JÓTÉKONYHA, felelős rendezvényszervezést lehetővé tevő szolgáltatásai mellett egy jó ügy közös támogatását is elősegíti.

Amiért a JótéKonyha egy élelmiszer-tudatos catering:

  • A megvalósítás során az Élelmiszerbank ügyel arra, hogy minél kevesebb élelmiszerhulladék keletkezzen, és erre a vendégek figyelmét is felhívja. Egy eseményt úgy szervez meg, hogy minden ponton megjelennek a felelős catering, az az élelmiszer-hulladék csökkentésének különböző módjai.
  • A még fogyasztható feleslegeket a rendezvény után rászorulóknak juttatja el.
  • Bevételét az Élelmiszerbank működési költségeinek fedezésére, így az általuk ellátott nélkülözők élelmezésére fordítja. Minden 1000 Ft nyereség mintegy 30.000 Ft értékű élelmiszeradomány célba juttatásában segít.

Így a JótéKonyha cateringen /rendezvényen keresztül vendégeid ellátása mellett egyúttal lehetővé teszed, hogy sok olyan ember is jóllakhasson, akinek ez csak ritkán adatik meg. A jóízű étkezés biztosításán túl karitatív főzésre épülő csapatépítő, élményalapú programokkal is különlegessé varázsolhatod fontos eseményeidet.


Forrás: hvg.hu

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!