Otthoni nyalókagyártás gyerekkel

Akinek van gyereke, tudja, hogy a nyár eljövetele rengeteg új feladatot ró a szülőre, hiszen ovi hiányában újabbnál újabb programokat kell kitalálni. Itt egy édes ötlet!

Az ember persze igyekszik programokat kitalálni, táborokat szervezni, de ezt nem mindig engedik az anyagi lehetőségek sem, és van, amikor a gyerek túl kicsi az ilyenekhez. A másik variáció az, hogy szabadságot veszünk ki, és állandó programokat szervezünk. Jönnek a nagy séták, kirándulások, kis vidámpark, nagy állatkert, játszótér, sőt, a szerencsésebbek az otthoni kertben is tudnak homokozni. Nem utolsósorban pedig jönnek az otthoni készítsd magad ötletek, só-liszt gyurma, gyertyaöntés vagy akár a sütés-főzés.

Én igazán igyekszem a gyerekemet egészségesen etetni, de vannak olyan korszakok, amikor semmi más nem megy, csak a rántott hús sült krumplival. Akkor annyiban hagyom, és nem esem kétségbe. Valahogy így vagyok ezzel a "csináld magad" projekttel is. Annyira jópofa, hogy egyszer-egyszer belefér ez a töménytelen cukor is, ami egyébként nálunk nemcsak hogy tiltott, de nincs is soha a háztartásunkban.

A 2 és fél éves kisfiam persze mindenféle biztonsági lépést megtéve örömmel zúzza porrá a savanyúcukorkát. Hangos is, hasznos is, és levezeti az energiáit. Aztán persze jön a legjobb rész, hozzányúlni a ragacsos cukorkatörmelékhez, és a tepsibe, idézem, „óriási meg iciri-piciri” kupacokat halmozni. Az már csak a mami ötlete, hogy néhány szebb cukorkát egészben hagytunk, és azt tettük a halmok közepére.

A sütőt együtt kapcsoltunk be, de persze egyedül tettem be a tepsit, és néhány perc elteltével egyedül is vettem ki. De közben izgatottan guggoltunk a sütő ajtaja előtt, és néztük, ahogy fokozatosan összeolvadnak a kis halmok. A nagyobbak már egyedül is beletehetik a pálcát a még folyós cukormasszába, de az enyémnek még nem engedtem.

Az unaloműző nyalóka receptjéért kattints ide!

Viszont 10 perc várakozás és 2 torony felépítése és lerombolása után ő vehette ki a tepsiből a kész nyalókát. Földöntúli örömmel vette a szájába, majd köpte is ki azonnal. Neki, aki még sosem evett cukorkát és nincs hozzászokva, túl édes. Az apjának viszont...

A dekorációt köszönjük a Butlers-nek!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?