Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egy ötgyermekes anyuka több mint egymillió forintot spórol két egyszerű trükkel - szerinted nálad beválhat?

Angela rettentő pazarló módon intézte a bevásárlásait, de miután felismerte a problémát, megváltozott az ő és családja élete.

Egy ötgyermekes brit családanya 4000 fontot (kb. 1,37 millió forintot) takarított meg azzal, hogy saját márkás termékeket vásárol, és minden nap maga főz a családjára. Angela Allison korábban 233 fontot (kb. 80 ezer forintot) költött egy héten élelmiszerekre. Rengetegszer vásárolt drágább termékeket, néha feleslegesen, és mivel két lányának cöliákiája van, ezért glüténmentes dolgokra is sokszor adott ki pénzt. 

Angela történetét a BBC Eat Well For Less című műsorában is bemutatták. A 47 éves anya heti 5-10 alkalommal látogatta meg a boltokat, ami már kicsit a boltfüggőségre is hajaz. Mivel egyedül neveli öt gyermekét, ezért az anyukának egyszerűbbnek tűnt, hogy a boltban vásárolja meg a lányok vacsoráját.

Angela élete azonban a műsor hatására megváltozott. Megtanulta, hogyan készítsen ételeket lányainak friss alapanyagokból úgy, hogy közben ők is segítenek neki. Emellett a család lemondott a kedvenc, de ugyanakkor drága élelmiszerek vásárlásáról is, és azokat saját márkás termékekre cserélték. Ezen tudtak a legtöbbet spórolni.

A változás hatására a család kiadásait 12 ezer fontról (kb. 4,1 millió forint) 8 ezer fontra (2,7 millió forint) sikerült letornázni, de Angela ezzel a két trükkel nem elégedett meg. Gyerekeinek tízóraira nem pénzt ad, hanem maga állítja össze a kis dobozukat, szintén friss és saját márkás alapanyagokból. A megspórolt pénzből életükben először nyaralni is el tudnak menni, méghozzá nem is akárhová: Spanyolországba.

...ezeket láttad már?

via Daily Mail

Címlapkép: BBC Eat Well For Less

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!