Összeszedtük a legnyáribb fogásokat, amikért mi megbolondulunk!

Nyár, rozépezsgő, koraeste, nyáriruhák, rövidnadrág, barátok és a kedvenc nyárias, friss és szezonális fogásaink - előételtől a desszertig. (x)

Az a helyzet, hogy a nyár a kedvenc évszakunk - tökéletes, mikor késő délután, mondjuk munka után kiülünk egy (két, három), pohár rozépezsgővel a kedvenc nyitott helyünkre, vagy akár saját teraszunkra, és italunkat a legcsodásabb nyári fogásokkal párosítva megvacsorázunk - örömére összeszedtük a kedvenc fogásainkat, amiket nektek is nagy szívvel ajánlunk!

Előételek:

Cukkini, zsenge tök, sajtok szezonális gyümölccsel párosítva - ezek a falatok simán kiváltanak egy könnyű vacsorát is egy nyári este.

Halételek:

Ha nyár, akkor halak - bár a szerkesztőség nálunk elég nagy rajongó év közben is. Grillezd, adj hozzá citromot, vagy ki is ránthatod, ha úgy szereted legjobban:

Szárnyasok:

Egy pohár fröccshöz a legjobb választás egy könnyed csirkeétel - ebédre vagy vacsira, rád bízzuk.

Koktélok:

Egy hűsítő pezsgős koktél jól esik a forró nyári napokon. Akár délben, akár egy esti parti alkalmával érdemes bevetni.

Tésztafélék:

Minden alkalom megmentői a tészták - főleg, ha olaszosak! Mehet bele szárnyas, hal vagy tenger gyümölcse, de simán zöldségekkel is isteni lesz nyáron.

Saláták:

A legkönnyedebb nyári ebéd- vagy vacsoramegoldás, ha a salátákra voksolunk - de ilyenkor sem kell ám éhen maradni!

Finomságok a Törley ajánlásával:

Gyöngyöző, buborékos, illatos és gyümölcsös - ilyen egy jó rozé pezsgő. Mellé ajánlunk egy előételt, egy levest és egy desszertet, isteni mind!

Édességek:

Na nem a legédesebb-krémesebb változatok, hanem a nyári, könnyedebb, frissebb, kötelezően gyümölcsös opciók:

Még többet szeretnél megtudni a rozé pezsgőről? Kattints a Pezsgőakadémia oldalára itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?