Oroszhonban nyit éttermet Depardieu

Három oroszországi étterem nyitását tervezi Gerard Depardieu francia színész, aki nemrégiben csípős kritikával illette a magyar gasztronómiát.

Új hazájában, Oroszországban nyitna három éttermet a francia sztárszínész, Gerard Depardieu. A brit vezető napilap, a The Telegraph szerint a Gerard névre hallgató első vendéglátóegység Moszkvában nyitná meg kapuit, ennek testvérei pedig Szentpéterváron, és a nemrégiben orosz állampolgárrá váló művész állandó lakhelyén, Szaranszkban bukkannának fel. A vendéglők egyszerű orosz és francia fogásokat kínálnának – úgy, ahogy az alapító szereti őket.

Depardieu nem először merészkedik a gasztronómia birodalmába, hiszen szülőhazájában és Belgiumban is több vállalkozással rendelkezik. A Franciaországot a túl magas adók miatt elhagyó színésznek nemrégiben a magyar konyhával kapcsolatban is volt egy-két keresetlen szava. Májusi ittléte során a Blikknek úgy nyilatkozott:

"A magyar konyha nagyon egyszerű. Nem igazán találok jó éttermet, még a Nobu se elég jó. De emlékszem, hogy amikor Szilvásváradon voltunk, a vidéki szakács sokkal jobb volt, mint a városi. A városiak próbálkoznak, de valahogy nem elég jók. Volt egy lehetőségem, hogy nyissak egy éttermet, de túl sok lett volna vele a munka."

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek