Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olaszul l'enni jó!

"Nincs sok szertartás az életemben, de a konyha, az asztal és az étkezés azok" – vallja Gianni Annoni, aki közel 15 éves konyhai tapasztalatait új könyvében osztja meg!

Az Olaszul l'enni jó, több, mint egy recepteket rejtő szakácskönyv - a Kossuth Kiadó gondozásában pár hete megjelent könyvben Gianni arra vállalkozott, elmeséli azt a hosszú és rögös utat, amely egy olasz kisvárosból Budapest belvárosába, egy sikeres és jól működő étteremhez vezetett, miközben beavat minket egy étterem működésének rejtelmeibe is.  A Pomo D’Oro fogalom az olasz gasztronómiát kedvelők körében, így minden bizonnyal sokan lesznek kíváncsiak az autentikus receptekkel kiegészített, gyönyörű fotókkal illusztrált kiadványra.

"Vallom, hogy az étkezés, az étel elkészítése szentség, tiszta megnyilvánulása a szeretetnek, a szívvel-lélekkel történő adni akarásnak. Ebben a túldigitalizált és információs zajzuhatagtól hangos világban az étkezés a megnyugvás, a lelassulás, az összetartó erő szerepét is betölti. Az asztalnál újra értelmet nyer az idő és az egymásra figyelés fontossága” – írja a könyv bevezetőjében Gianni, aki nem titkolja, hogy életében és munkájában a család és a gyermekkorban szerzett élmények és tapasztalatok máig meghatározó szerepet játszanak. Így a könyvben nem csak a Pomodoro receptjeinek titkait kaphatjuk meg, de bepillantást nyerhetünk Gianni gyerekkorába is, egy igazi olasz család mindennapjaiba.

Gianni ösztöndíjasként érkezett Budapestre, később dolgozott vendéglátósként, majd pár évvel később otthoni tudásának alapjaiból elkezdte építeni a PomoD'Oro-t - az éttermet, mely elsőként kapta meg Magyarországon az Olasz Szakács Szövetség védnöki tábláját, majd később az Olasz Konyhaművészeti Akadémia ajánlását. Mindehhez természetesen szükség volt a Pomo D'Oro csapatára is - az ő mindennapi munkájuk, kihívásaik, nehézségeik és örömeik is megelevenednek a lapokon. 

A könyv egy valódi gasztronómiai utazásra hív minket - ha az elejétől a végéig elolvassuk, nem csak Rosario Simeoli fantasztikus receptjeivel leszünk gazdagabbak, de megkapjuk cserébe a hamisíthatatlan olasz életérzést, és egy tizenöt éve töretlenül népszerű olasz étterem örömei és nehézségeit is.

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!