Olaszul l'enni jó!

"Nincs sok szertartás az életemben, de a konyha, az asztal és az étkezés azok" – vallja Gianni Annoni, aki közel 15 éves konyhai tapasztalatait új könyvében osztja meg!

Az Olaszul l'enni jó, több, mint egy recepteket rejtő szakácskönyv - a Kossuth Kiadó gondozásában pár hete megjelent könyvbenGianni arra vállalkozott, elmeséli azt a hosszú és rögös utat, amely egy olasz kisvárosból Budapest belvárosába, egy sikeres és jól működő étteremhez vezetett, miközben beavat minket egy étterem működésének rejtelmeibe is. A Pomo D’Oro fogalom az olasz gasztronómiát kedvelők körében, így minden bizonnyal sokan lesznek kíváncsiak az autentikus receptekkel kiegészített, gyönyörű fotókkal illusztrált kiadványra.

"Vallom, hogy az étkezés, az étel elkészítése szentség, tiszta megnyilvánulása a szeretetnek, a szívvel-lélekkel történő adni akarásnak. Ebben a túldigitalizált és információs zajzuhatagtól hangos világban az étkezés a megnyugvás, a lelassulás, az összetartó erő szerepét is betölti. Az asztalnál újra értelmet nyer az idő és az egymásra figyelés fontossága” – írja a könyv bevezetőjében Gianni, aki nem titkolja, hogy életében és munkájában a család és a gyermekkorban szerzett élmények és tapasztalatok máig meghatározó szerepet játszanak. Így a könyvben nem csak a Pomodoro receptjeinek titkait kaphatjuk meg, de bepillantást nyerhetünk Gianni gyerekkorába is, egy igazi olasz család mindennapjaiba.

Gianni ösztöndíjasként érkezett Budapestre, később dolgozott vendéglátósként, majd pár évvel később otthoni tudásának alapjaiból elkezdte építeni a PomoD'Oro-t - az éttermet, mely elsőként kapta meg Magyarországon az Olasz Szakács Szövetség védnöki tábláját, majd később az Olasz Konyhaművészeti Akadémia ajánlását. Mindehhez természetesen szükség volt a Pomo D'Oro csapatára is - az ő mindennapi munkájuk, kihívásaik, nehézségeik és örömeik is megelevenednek a lapokon.

A könyv egy valódi gasztronómiai utazásra hív minket - ha az elejétől a végéig elolvassuk, nem csak Rosario Simeoli fantasztikus receptjeivel leszünk gazdagabbak, de megkapjuk cserébe a hamisíthatatlan olasz életérzést, és egy tizenöt éve töretlenül népszerű olasz étterem örömei és nehézségeit is.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek