Olajos piskóta, ami mindig sikerül!

Az osztrák KRONEN olajok kiválóan használhatóak süteményekbe. Most mutatunk olyan piskótarecepteket, amelyek mindig sikerülnek! (x)

KRONEN olajos piskóta

Az olajjal készült piskóta elkészítése rendkívül egyszerű, mindenféle torta és sütemény alapanyagához jól felhasználható. Az elkészítés során arra kell figyelni, hogy megfelelően hosszú ideig verjük a tojásokat, hogy a tészta jó levegős legyen, és szépen felemelkedjen!

Olajos piskóta - receptajánló

Az olajos piskóta alapreceptje

Forma méretek:

  • 24 vagy 26 cm-es tortaforma
  • 1,7 literes magas falú tepsi
  • 30 x 40 cm-es sütőlap
  • 1,8 literes kuglófforma

A formát kenjük ki KRONEN kukoricacsíra-olajjal, és lisztezzük be.

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl KONEN kukoricacsíra olaj
  • 20 dkg folyadék (kávé, joghurt, narancslé, tej, bor stb.)
  • 28 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés:

  1. A lisztet és a sütőport szitáljuk össze.
  2. A tojásokat, a kristálycukrot, a sót, a vaníliás cukrot jól verjük fel, hogy sűrű és habos legyen. (Kézi habverő készülékkel 13 perc, konyhagéppel 10 perc.)
  3. Folyamatos kevergetés mellett csurgassuk a masszába a KRONEN kukoricacsíra-olajat. (Tetszés szerint KRONEN citromízű olajat!)
  4. Óvatosan, felváltva adagoljuk bele a lisztet és a folyadékot, majd töltsük a tésztát a formába, úgy, hogy ¾-ig töltse ki az edényt. (Finomabb lesz a tészta, ha a lisztet és a folyadékot nem géppel, hanem keverő kanállal, kézzel keverjük bele.)
  5. Sütés: előmelegített sütőben, alsó-felső meleg 170°C, gázsütő 3-as fokozat.
  6. Ha kész a tészta, 8 percig pihentessük, mielőtt a formából kiborítjuk!

Használhatjuk tortalapnak, muffinhoz, kuglófhoz, kedvünk szerint díszíthetjük krémekkel, habokkal, ízesíthetjük a készítés során gyümölcsökkel, diófélékkel, csokoládéval. (x)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!