Ellenállhatatlan nyári ételek

A nagy melegben sokszor nem vagyunk éhesek, sőt, nemcsak hogy enni, főzni sem igazán van kedvünk. 

Grillezett őszibarack kecskesajttal recept

Éppen ezért most következzen a Women's Health válogatása olyan igazi nyári harapnivalókkal, amelyek nemcsak hogy hűsítenek, egészségesek és hidratálnak, de nagyon hamar el is készülnek.

Gazpacho

Ez a leves valóságos energiabomba. A benne lévő friss paradicsom, uborka, paprika, hagyma és fokhagyma mind-mind szuper frissítő és egészséges szervezetünknek, hiszen nyersen kerülnek a levesbe. Legtöbben csak a paradicsomos változatot ismerjük, pedig készíthetünk gazpachót karfiolból, uborkából vagy barackból is.

Grillezett gyümölcsök

Itthon a grillre leginkább hús, hal vagy éppen zöldség kerül, pedig megéri továbbgondolni kicsit a dolgokat. Hazánkban talán kevésbé szoktunk gyümölcsöket tenni a rácsra, érdemes kipróbálni!

Édes savanyú barackos csirkenyárs recept

Egy laktató vacsora után – ha még édességre vágynánk – a habos csokicsodák helyett inkább dobjunk pár ananász-, barack- vagy banánszeletet a tűzre, de készíthetünk gyümölcskebabot is – az édesség utáni vágyunk azonnal megszűnik!

Grillezett kukorica

Ne csak főzve együk a kukoricát, hanem grillezve is. Személy szerint ez az egyik kedvenc nyári csemegém. Ami külön feldobja, hogy készíthetünk hozzá különböző kencéket is.

Én például le szoktam hozzá reszelni egy citrom héját, felaprítok egy kevés chilit, szobahőmérsékletű vajhoz keverem őket, majd fogyasztás előtt rákenem szépen a kukoricámra. Mennyei!

Ceviche

A cevice Peru közkedvelt étele, amely nyers halból, citromból vagy limeból, sóból, hagymából, chiliből és zöldfűszerekből áll. Amellett, hogy nagyon finom, tele van fehérjével és szívbarát omega-3 zsírsavval.

Keverjük össze a kedvenc – és nagyon friss – darabolt nyers halunkat limelével, és hagyjuk egy éjszakára a hűtőben. Másnap adjunk hozzá egy kevés apróra vágott zöldséget, olívaolajat és fűszernövényeket (pl. koriandert vagy petrezselymet). Hihetetlenül frissítő csemege!

Görögdinnye

Mint tudjuk, a görögdinnye 90%-a víz, így már önmagában is nagyon jól esik egy forró nyári napon, de saláták alapanyagául is kiválóan használható. Keverjünk el görögdinnyedarabokat némi morzsolt fetasajttal, friss mentával és limelével. Tökéletes fogás akár előételként, akár könnyű nyári vacsoraként fogyasztva.

Görögdinnye fetával recept

Fagyasztott smoothie

Turmixoljunk le gyümölcsöket vagy épp zöldségeket, és öntsük fagyiformákba vagy kisebb tálkákba. Dobjuk a mélyhűtőbe néhány órára, és kész is a frissítő és szuperegészséges „fagylalt”!

Házi gyümölcs-salsa

Ki mondta, hogy salsat csak paradicsomból és zöldségekből lehet készíteni? Elő a mézédes sárgadinnyével, hagymával és fűszernövényekkel! Magában is nagyon finom, de grillezett csirke vagy hal mellé is tökéletes választás.

(Via: Women's Health)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek