Nem tudod, mihez kezdj a vadhússal? Jamie válaszol!

Ez a hónap a húsról és arról szól, hogy kihozzuk az isteni vadhúsokból a maximumot. A Jamie Magazin aktuális számában Jamie vadételekkel kapcsolatos fortélyait láthatjátok.

Olvasd el Jamie vadhúsra vonatkozó tanácsait itt, és játssz velünk a Facebookon, hogy megnyerhesda 3 db negyedéves Jamie Magazin előfizetés egyikét!

Mire kell figyelned, ha jó minőségű vadhúst szeretnél vásárolni?

Csak szezonban vásárolj, de szerencséd van, hiszen pont most történnek azizgalmas dolgok. Semmi baj nincs afagyasztott hússal, de szerintem avaddal aza helyzet, hogy frissen alegjobb. Ha szárnyast vásárolsz, keress enyhén száraz bőrűt, és lehetőleg ne legyen fóliába csomagolva, mert attól „izzadni” fog. Elmúltak már azidők, amikor azemberek ajól megérlelt, szúrós szagú vadszárnyast keresték. Ráadásul egy jó fajdot kiakaszthatsz néhány napra érni, és nem szabad, hogy átható szaga legyen – használd azérzékeid, mintha rendes húst vennél. És ügyelj, hogy megbízható hentestől szerezd be.

Miből készül alegjobb ragu? Kacsából, nyúlból vagy vaddisznóból?

Szerintem ahárom keverékéből. Nagy rajongója vagyok akülönböző húsok pörkölésével készített ételeknek, de saját jogukon is hihetetlen finom mindegyik. Ha csak nyulat használsz (vagyszarvast), keverd némi sertéshússal, hogy a sovány vadhús mellé jusson amindennél fontosabb zsiradékból is – így azíze is jobb lesz.

Érlelés tekintetében aszarvas ugyanúgy működik, mint amarha? Kiakaszthatok érlelni télen egy combot?

Jó kérdés. Igen, ugyanúgy érlelheted aszarvast, mint amarhát. De amarha sokkal jobban érik, ha jó adag zsírréteg takarja be, zsíros szarvashúst viszont nem találsz, úgyhogy legjobb, ha abundájában érleled, és csak később nyúzod meg. De figyelj azidőkre: afiatalabb állatoknak elég egy hét érlelés, azidősebbeknek kettő vagy akár kettő és fél hét is kell. Ha van hűvös, száraz helyed, ahol nincs más étel és nem kell tartanod afertőzéstől, minden rendben lesz. De én mindig nehezebbnek találtam egy-egy comb vagy hát érlelését. Ha lehet, érlelj egy egész állatot. Ha megérett, szedd szét darabokra, steakszeletekre, daráld le stb, majd csomagold be zsírpapírba, ügyesen címkézd fel, hogy felhasználóbarát legyen, és tedd be afagyasztóba későbbi ételekhez.

Kommentelj és nyerj!

Válaszolj a Facebook-posztunkban feltett kérdésre: Melyik a kedvenc vadhúsod?

Nyeremény: a kommentelők között 3 db negyedéves Jamie Magazin előfizetést sorsolunk ki!

Sőt, a válaszok alapján legnépszerűbb vadhúsra egy különleges Jamie-recepttel is készülünk, ezt pedig a Jamie Magazin Facebook-oldalán láthatjátok majd.

A játékban résztvevők elfogadják aNosalty Felhasználói feltételeités a Játékszabályzatot.

A játékot a Facebook-on itt találod meg!

Nézd meg online a Jamie Magazint itt, vagy keresd az újságárusoknál!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek