Nem tudjuk túltenni magunkat ezen a szoci menzai csendéleten

Ha már kezdted elfelejteni, milyen volt alumíniumtálcáról, pléh eszcájggal, műanyag tányérokból fogyasztani a menzás kosztot, ez a találat megcsinálja a napod!

Egy szemfüles olvasónk hívta fel figyelmünket a Facebookon alakult, Szocializmus hagyatéka elnevezésű profilra - pontosabban annak azon posztjára, amit most itt jól meg is nézhettek:

  • Az egyértelműen nosztalgikus fotó tehát feltehetően a szocializmus vagy a rendszerváltás környékén készülhetett egy iskolai menzán (esetleg egy kultikus kifőzde talponállójában), a csendélet pedig egy hétköznapi ebédet ábrázol, annak minden korhű elemével és bájával.
  • Bár számos nosztalgikus cikkel tisztelegtünk már a magyar retró ételek és konyhai eszközök előtt, azonban most kissé bajban vagyunk az alumíniumtálcára és műanyag tányérokba pakolt ételek beazonosításával.
  • Segítenétek?

Nézd meg ezeket is, és ülj fel a nosztalgia-hullámvasútra!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?