Ne várj nyárig, ezeket most is befőzheted!

Tudjuk, hogy van közöttetek sok olyan konyhatündér, aki már alig várja a friss tavaszi-nyári gyümölcsöket, hogy végre befőzhesse őket. Nekik készült a téli kiadású listánk!

Körte, alma, mandarin, narancs, grapefruit, gyömbér és társaik - ezeket a téli lehetőségeket se hagyd ki, mert nyáron nem mindegyiket találod majd meg a piacon. Mutatjuk, szakácstársaitok milyen ötletes finomságokat készítettek belőlük:

Szuper téli cuccok üvegben

  1. 1.

    Almakompót naranccsal és mézzel

  2. 2.

    Egyszerű Mince Meat

  3. 3.

    Körtebefőtt

  4. 4.

    Reszelt alma

  5. 5.

    Sült almakompót

  6. 6.

    Birsalmabefőtt tartósítószer nélkül

  7. 7.

    Almabefőtt szegfűszeggel

  8. 8.

    Sós citrom

  9. 9.

    Tökbefőtt

  10. 10.

    Gyömbér befőtt

  11. 11.

    Hamis ananászkompót

  12. 12.

    Sáfrányos körtekompót

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?