Nagy lépésre szánta el magát a Starbucks

A kávézó vendégei rengeteg szemetet termelnek, ezért tenni kellett valamit.

Nagy lépésre szánta el magát a Starbucks: megadóztatják az elviteles papírpoharakat. A kávézólánc közleményben jelentette be, hogy hamarosan több országban teszteli a plusz díjas rendszert. A műanyagot is tartalmazó papírpoharak nagy gondot okoznak Nagy-Britanniában is, ezért ott már be is vezették az 5 penny-s (18 forintos)kiegészítést az elviteles, papírpoharas kávékra. Azok pedig, akik a saját újrahasznosítható poharukat választják a kávéjukhoz, 25 penny-s (88 forint) kedvezményt kapnak.

A plusz díj bevezetésével egy időben a többször használatos poharakat is elkezdték jobban reklámozni, amiket egy euróért kínálnak, hogy mindenki számára elérhetőek legyenek. A lépéstől azt remélik, hogy az emberek leszoknak az egyszer használatos, környezetszennyező poharakról, és inkább a többször használható változatot választják.

Korábban mi is írtunk róla, hogy a Starbucks poharaival az a legnagyobb probléma, hogy rengeteg fát kell hozzájuk kivágni, valamint műanyagot is tartalmaznak, ezért nagyon nehezen bomlanak le.A kávéóriás minden évben közel 4 milliárd papírpoharat (!!!) ad el a koffeinre éhes vásárlóknak.

Ezeket olvastad már?

via Foodbeast

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!