Egy nagy fej! De melyik?

Ízlések és pofonok! Sok gyerek jobban szereti a karfiolnál a brokkolit. Ha mindkettőt tányérjukra szeretnénk varázsolni, süssük együtt őket – ez a legjobb trükk!

Emlékszem, kiskorombanbrokkolitmég csak nagyon elvétve lehetett kapni, akarfiolpedig nem tartozott kedvenceim közé, nagymamám és édesanyám pedig csak levesbe főzve tették elém. Úgy 12 éves lehettem, amikor egy osztálytársamnál zsemlemorzsával sütve tálalták – ekkor jött el a változások ideje. Olyan finom volt, hogy szinte én ettem meg az egészet. Még azon a héten felcsaptam Horváth Ilona szakácskönyvét, és elkészítettem a saját változatomat. Roppant egyszerűen és nagyszerűen vittem véghez a műveletet.

Krémes brokkoli-karfiol tál recept

Amikor az én gyermekeim cseperedtek, már egyáltalán nem ment újdonságszámba a brokkoli a zöldségesnél. Készítettem is nekik sokszorpürét,levestbelőle, sajtos-tejfölös rakott brokkolit viszont csak később gyártottam. Amikor elérkezettnek láttam az időt, belekevertem pár karfiolrózsát is. Mára megeszik a kizárólag karfiolból álló rakottast is, úgyhogy egy további lépésre szántam el magam: dijoni mustáros-fehérborsos, kellemesen szerecsendiós tejszínszószba forgatott, frissen készített zsemlemorzsával szórt finomságot sütöttem nekik.

Egészben sült fűszerbundás karfiol recept

Nemrégiben külföldön jártam. Egy barátnőmmel a város egyik legjobb humuszbárjában ebédeltünk, ahol egy fantasztikus, egyben párolt tahiniskarfiolt rendeltünk. Ekkor jöttem rá, hogyan tudom tovább szőni a karfiol-megszerettetési szálat. Rákerestem az interneten, milyen módon lehet még egyben sütni ezt a zöldséget, és egy fantasztikus képet találtam, aztán rákattintva kiderült, hogy könnyű elkészíteni, a fűszerek összeállításából pedig már előre tudni lehetett, hogy az íze sem lesz semmi.

Egészben sült fűszerbundás karfiol recept

A sült karfiol egyébként is nagyszerű, de így egészben sütve a legjobb! Amikor megkóstoltuk, belül roppanósan puha volt, kívül pedig harsant a fűszeres bunda a fogunk alatt. Ennél nincs finomabb és egyben szebb látványú zöldségétel! Hétköznap tálalhatjuk a családnak főételként, de vegetáriánus családtagjaink, vacsoravendégeink elkápráztatására is kiváló. Nagy adag olívaolajos-citromos öntetű friss salátával nagyszerű, de ha sült hús mellé adjuk köretként, úgy is megállja a helyét.

Jövő héten a cikkben említett humuszbár fogásait készítem el házilag. Addig is süssünk minél több karfiolt és brokkolit a gyerkőcöknek!Gréti

Címlapról ajánljuk

További cikkek