Na ilyen egy banánnyalóka-fagyi!

AAAHH. A szerkesztőségben egyöntetű volt a felhőkölés a kép láttán - hát nem gyönyörű? És annyira zavarba ejtően könnyű elkészíteni, hogy a meglepetéshullám töretlen.

Fagyasztott banánnyalóka, azaz frozen banana popsicle csokiba mártva és minden földi jóval megszórva - wow!!! Mehet rá tortahangya, csokireszelék, színes cukorka, tört pisztácia, mandula, mogyoró, kókuszreszelék, esetleg porított keksz, amit csak szeretnél!

Hozzávalók

4 darab banán (tetszőleges darabszám)

4 db (jégkrém)pálcika

ét- vagy tej vagy fehércsokoládé (1-2 tábla)

2-3 evőkanál olaj (olíva- vagy napraforgó vagy kókuszolaj)

tetszőleges szórat

Szerintünk ez magáért beszél

Elkészítés

a meghámozott banánokat ráhúzzuk a pálcikákra, és sütőpapírra rakjuk - óvatosan, mert eltörik. Ha picit megreped, nem baj, a fagyasztás és a csokiréteg összefogja majd. Lehet felezni is őket, akkor több kis jégkrémünk lesz!

Fagyasztóba tesszük őket 2-3 órára.

Ezután vízgőz felett csokit olvasztunk, belekeverjük a növényi olajat, belemártjuk a banánokat, majd bevonjuk a tetszőleges szórattal, és még egy órára visszatesszük őket a fagyasztóba - így lesz tökély!

(cikkforrás: bakedbree)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek