Most megnézheted, hogy készül a Szamos szaloncukor - szuperül mutat a fán és a fa alatt is

A hagyományos édesség új és izgalmas formákat is öltött, így ajándékként is megállja a helyét - most ráadásul meg is nézheted, hogy készül a Szamos szaloncukra!

Ha már megvettük a fára vagy a fa alá a szaloncukrot, felvetődik a kérdés: hogy is készül ez az édesség? A szakma fortélyaiba nyerhetnek betekintést az érdeklődők Szamos László és Haraszti Andor, a Szamos mestercukrászainak segítségével. A hagyományos édesség új és izgalmas formákat is öltött, így ajándékként is megállja a helyét!

Budapesten, a Vörösmarty tér sarkán, a Váci utca 1. szám alatt nyílt meg hat évvel ezelőtt a Szamos Gourmet Ház. Az egykoron tőzsdepalotaként is ismert patinás épület gyönyörű földszinti termeiben kialakított kávéház egész évben népszerű a magyar és külföldi látogatók körében, decemberben pedig különösen, mikor jólesik betérni az adventi vásár forgatagából.

Marcipános finomságok:

A kávézó belső szalonjából egy látványcukrászatra nyílik rálátás, ahol kávézás közben kísérhetjük figyelemmel a cukrászok munkáját. A helyszín adta magát, hogy filmen is bemutassuk a karácsonyi szezon legnépszerűbb édességének, a szaloncukor készítésének titkait. A család egyik tagja, Szamos László mestercukrász, valamint Haraszti Andor csokoládémester mesél a szaloncukorkészítés titkairól a Szamos Gourmet Ház látványműhelyében.A kisfilm megtekinthető itt:

„A Szamos mai napig azt az elvet követi, melyeket az alapító Szamos Mátyás képviselt 50 évvel ezelőtt. Hiszünk a minőségi alapanyagokban, a jó magyar szakemberekben és a folyamatos megújulásban. A különleges minőség, a változatos, nemes ízek megérdemlik, hogy ne csak ünnepi nassolnivalóként, hanem akár ajándékként is tekintsünk rájuk” – mondja Kelényi Kolos, a Szamos család stratégiai igazgatója.A Szamos az idei évben a korábban is népszerű desszert marcipán szaloncukrait új csomagolásban is elérhetővé tette. Ezeken túl természetesen az idei évben is megtalálhatók a kínálatban a szaloncukornak csomagolt prémium töltött praliné desszertek.

...és ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?