Minden gyermek favoritja, a tészta

Ha csemetéinken múlna, biztosan tésztát tésztával ennének.Cafika szakácsunk kisbabájának is kedvére való a paradicsomos pasta, gyermekbarát módon, só és cukor nélkül.A Te picikéd vajon örömmel majszolná? Próbáld ki, és meglátod!

Paradicsomos tészta babáknak (1 éves kortól)

Hozzávalók 1 adaghoz:

Elkészítés:

  1. Egy kis lábasban felteszünk vizet forralni, a paradicsomok csumáját kivágjuk, másik szélén a héjat X formában bevágjuk.
  2. Ha forr a víz, beletesszük a paradicsomokat, ha már látjuk, hogy felgöngyölödik a héjuk (kb. 1/2 - 1 perc), akkor leöntjük róla a forró vizet és rögtön hideget engedünk rá, majd meghámozzuk és apróra felszeleteljük.
  3. Egy kis serpenyőben 1 kk olívaolajon megfonnyasztjuk a nagyon apróra metélt hagymát (ha kihagyjuk, akkor mehet rá rögtön a paradicsom), majd hozzáadjuk a paradicsomot, és fedő alatt pároljuk, keverjük meg. Ha túl száraz lenne, akkor pici vizet öntünk alá.
  4. Ha kész a szósz, összetörhetjük villával vagy botmixerrel, a baba igénye szerint.
  5. Közben kis lábasban vizet forralunk, az utasítás szerint kifőzzük a babatésztát, leszűrjük, majd hozzáöntjük a paradicsomszószhoz, összekeverjük 1 kk olívaolajjal, parmezánnal, és az apróra metélt bazsalikommal ízesítjük.

Tipp: Tálaláskor ellenőrizzük, hogy az étel ne legyen túl meleg!

Még több babakonyha recept >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek