Méregtelenítés könnyen és finoman

Zsíros ételek sokasága, édességek, alkohol, bulik – nem kell étkezési specialistának lenni ahhoz, hogy tudjuk, ez nem a megfelelő táplálkozási szokás. (x)

A testünk is jelez – fej- vagy gyomorfájás, hízás és általános fáradtság jelentkezik. A legjobb megoldás ilyenkor egy alapos méregtelenítő kúra, melytől megkönnyebbül az egész test, új energiák szabadulnak fel a méreganyagok távozásával, sőt, segíti a karcsúsodást is. Jól hangzik? Csak 2 friss gyümölcs- vagy zöldségital, és indulhat a nap!

Ne félj a méregtelenítéstől!

Sokan azt gondolják, hogy a méregtelenítés valami szörnyű dolog, amely során rengeteg keserű, ízesítetlen gyógyteát kell fogyasztani, és furcsa növényeket kell rágcsálni. Ez nem így van, pontosabban nem állja meg így a helyét. A test méregtelenítése történhet nagyon egyszerű és ízletes módon is.

Gyakori hiba azonban, hogy az emberek mindenféle előkészület nélkül hirtelen belevágnak. Ahhoz, hogy a megfelelő eredményeket érjük el, fokozatosan, lépésről lépésre kell a szervezetet hozzászoktatni.

A zöldségekkel és gyümölcsökkel való méregtelenítés működik!

A legjobb antioxidánsforrás kétségtelenül a zöldség és gyümölcs. Nincsenek bennük színezőanyagok és mesterséges elemek, annyit ehetünk belőlük, amennyit csak tudunk – nem hibázhatunk, és nem foghatunk mellé. Csak egy speciális szabály van!

A sötétebb gyümölcsöknek és zöldségeknek a legmagasabb a méregtelenítő hatásuk:

  • Vörös cékla
  • Répa
  • Szőlő
  • Kelkáposzta
  • Salátafélék
  • Brokkoli
  • Paradicsom

Mindig tartsd szem előtt, hogy a zöldségek és gyümölcsök méregtelenítő hatással rendelkeznek. Ha nem szereted a fentieket, kezdheted répával és almával!

De miért szükséges dzsúzolni? Nem elegendő csak néhány gyümölcsöt és egy kis zöldséget fogyasztani? Nem, mert azáltal, hogy friss leveket iszunk, nagyobb mennyiségben juttatjuk a zöldségeket és gyümölcsöket a szervezetbe, és így sokkal kedvezőbb hatást érünk el, mintha csak megennénk őket!

A fő ok, amiért ez történik, az az, hogy a szervezetünk a szálas zöldeket nem tudja feldolgozni, amelyek főként héjat és cellulózt tartalmaznak. Lé formájában kivonva ezeket a részeket az emésztés a vitaminok, ásványi anyagok, és a további értékes összetevők feldolgozására tud koncentrálni. Méregtelenedik a szervezet, és erősödik az immunrendszer.

Egy egész gyümölcs vagy zöldség megemésztése órákra lefoglalja a szervezetet, ezzel szemben a gyümölcslé 68%-a felszívódik 15 percen belül.

Érd el a legjobb méregtelenítést zöldségek és gyümölcsök segítségével!

Reggeli kezdésként elég, ha lecseréled a finom falatokat 2 liter friss juice-ra. A hatás viszont jelentősen csökken, ha ebédre vagy vacsorára sült krumplit, hamburgert fogyasztasz. A méregtelenítés alatt inkább könnyű ételeket fogyassz, amelyek segítik a test méregtelenítési folyamatait.

Aztán egy kis idő múlva próbálkozhatsz heti egy juice-nappal. Egy ilyen tisztítókúra óriási hatást eredményez, és rengeteg energiát ad. De légy elővigyázatos a menüvel – könnyű ételeket válassz, és gondoskodj a megfelelő folyadékbevitelről.

A gyümölcslevekkel történő méregtelenítésnek nincs határa! Igyál gyümölcslevet nassolás vagy akár egy bőséges vacsora helyett is! Legyél kreatív – kombináld a különböző zöldségeket és gyümölcsöket, és alkosd meg saját koktéljaidat:

  • Alma és répa
  • Káposzta, cékla és alma
  • Kelkáposzta, saláta, uborka, körte, és egy szelet citrom

Magas minőségű juice – a legfontosabb dolog

Ha a legjobb minőséget és a legtöbb gyümölcsöt, zöldséget és leveles zöldet szeretnéd fogyasztani, akkor ajánlott egy profi gyümölcsprést választani.

Kétségtelenül a legjobb választásnak a JUICER bizonyul – az univerzális, minden gyümölcsöt és zöldséget préselő készülék. A maximumot nyújtja, és a szükséges tápanyagokat adja a méregtelenítés során. Könnyű tisztítani, így nem pazarolja a drága időnket hosszú mosogatásra. (x)

Juicoljunk, és kezdjünk el egy egészségesebb életet! Kattints ide a kezdetekhez!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek