Megint halálos áldozatokat követelt a mochi - megéri ez?

Döbbenet, de ismét több halálos áldozatot követelt szilveszterkor a japánok egyik kedvenc édessége, a ragacsos-nyúlós mochi. Nem tanulnak.

Évről évre jönnek a hírek, hogy az egész évben, de szilveszterkor jóval nagyobb dózisban fogyasztott tradícionális japán édességnek "hála" emberek halnak meg - egyszerűen torkukon akad a ragacsos, nehezen lenyelhető rizslisztes mochi. Idén egy 81 illetve egy 60 éves férfi volt az áldozat, de további kilenc, 28 és 89 év közötti ember került kórházba vasárnap - utóbbiak túlélték.

Úgy tűnik, a többször figyelmeztetések ellenére - miszerint érdemes a gombócot kisebb darabokra vágni fogyasztás előtt, hiszen a fulladás valóban gyakori, főleg az idősebbek körében - sem sikerül megúszni a szomorú végkimenetelű mochizást.

Aki ennek ellenére kipróbálná - katt a képre, és nyílik a recept:

Mochirecept itt!

A kérdés idén is ugyanaz: vajon megér ennyit egy édesség?

Ezeket olvastad már?

cikk via index, fotó flickr/Aram Kudurshian

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek