Megalkottuk a világ legundorítóbb „kávécsodáit”

A világ kávéügyileg a feje tetejére állt. Ezt már mi sem hagyhattuk annyiban. Megalkottuk a saját hipszter kávékülönlegességeinket. Csak erős idegzetűeknek!

Az egész az avolattéval kezdődött:

Majd a répalattéval folytatódott:

A kávézást tekintve a világ a feje tetejére állt. A avokádóba töltött tejeskávé csak viccnek indult, de egy járvány lett belőle, ami az Instagramon rohamosan terjed. A melbourne-i Truman Café kreációjára válaszul készítették el a sydney-i Locals Cornerben a carrot lattét, avagy a répában felszolgált tejeskávét. Túl messzire mentek? Aligha!

Rájöttünk, hogy lehet még fokozni a kávézás élményét.

A 444 után szabadon, mi is megalkottuk a saját kávékreációinkat. Már az előkészületek is során meggyűlt a bajunk a zöldségekkel és gyümölcsökkel. Egy tököt, sárgadinnyét viszonylag egyszerű kibelezni kiskanállal, de egy kőkemény répát, vagy egy uborkát már nehezebb. Figyelem, a következő termékeket csak a legbátrabbak próbálják ki:

1. Spárgatökös latte

Talán senkinek nem kell bemutatni az Egyesült Államokban ősszel slágertermékként árusított sütőtökös ízű tejeskávét, pumpkin spiced lattét. Mi ennek a kávékülönlegességnek a nyári változatát készítettük el spárgatökből. A tököt félbevágtuk kibeleztük, megszabadítottuk a magoktól, az aljából levágtunk egy kis darabot, hogy ne dőljön ide-oda, majd jöhetett bele a kávé és a tejhab.

Szomorúan konstatáltuk, hogy a kávé egyáltalán nem vette át a tök ízét, ezért ezt a különlegességet azoknak ajánljuk akik szeretik az intenzív kávéízt, de nem akarnak semmilyen meglepetés aromát. A kávéscsészét is tökéletesen helyettesíti.

2. Uborcino

Az uborka mindenhogy jó, salátában, savanyítva, kovászosan, levesként, smoothieba vagy éppen egy pohár vodka mellé. Miért pont a kávéval párosítva lenne kivétel? A vélemények magáért beszélnek:

  • Egy kis gin tonikkal elmenne.
  • Először jön a rossz kávéíz, aztán pofoncsap az uborka üde frissessége.
  • Olyan, mintha keserű uborkalét innék.

Az uborcino pedig nem csak finom, de az uborkát nyersen elfogyasztva még egészséges is. Igazi hipszter kávékülönlegesség.

3. Kivipresso

A zöldségek után átnyergeltünk a gyümölcsökhöz. Mi passzolhatna jobban a kávéhoz, mint egy markáns ízű dél-ázsiai gyümölcs, a kivi. A félbevágás után kivájtuk a kivi finom húsát, amit jól meg is ettünk (kell a vitamin) majd a kis kivipoharakba beleöntöttünk a frissen lefőzött jó erős espresso-t. Az eredmény egyszerűen zseniális.

Meglepően jó íze lett az italunknak. A kávéíz mellett egyaránt érezhető a kivi édessége és fanyarsága. Vigyázzunk, a kivipresso kizárólag frissen fogyasztva finom! Néhány perc eltelte után a kávénak mosogatólé íze lett.

4. Melonlatte Macchiatto

Itt a nyár, és a piacokon már kaphatók a korai érésű dinnyék. A görögdinnye túl nagy egy kávé felszolgálásához, ezért mi inkább a kisebb, édesebb ízű sárgadinnyét választottuk kávénkhoz. A gyümölcs az előkészületek során valószínűleg elkezdhetett erjedni, vagy túl édes volt, mert az íze egészen bizarr lett:

  • Mintha badacsonyi bortúrán lennék. Olyan mint a rossz cefre,
  • Minthabelehányták volna a kávét a dinnyébe

- véleményeztük a kollégákkal a habos kávécsodát, ami egyértelműen a leggyilkosabb élmény volt a kávékóstolás során.

+ Elkészítettük az avolattét és a carrot lattét is.

Végezetül elkészítettük a közösségi médiában is híressé vált avolattét is. Egy avokádót kibeleztünk, majd jöhetett a kávé és a tejhab. A végeredmény semmi extra. Sima latte ízt kapunk, az szupergyümölcs íze egyáltalán nem érződik a kávén.

Ugyanez a helyzet a répás latte kávéval is, azzal a különbséggel, hogy beletelt néhány percbe, mire sikerült egy krátert vájni a répába, hogy bele tudjuk önteni a kávét és a tejet. Macerás elkészítés, semmi utóíz. Teljesen értelmetlen küszködés az egész.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

8 szemkápráztató szobanövény, ami hipp-hopp hatalmasra nő

Nem kell profinak lenned a kertészkedésben, és nem kell díjnyertes szobanövény-kollekcióval rendelkezned ahhoz, hogy életben tudd tartani a növényeidet. Szerencsére számos olyan fajta létezik, amely nem igényel szigorú gondozási tervet. Sőt, egy kis odafigyelés is elegendő nekik, hogy hipp-hopp megnőjenek!

Nosalty

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek