Még az is lehet, hogy egyszer vaddisznó, őz, vagy lazac is kerülhet az átlag magyar asztalára

Az egészséges, jórészt bio élelmiszerek szélesebb fogyasztói réteghez elérésének érdekében kezdeményezhetik a hal- és vadhús áfájának 5 százalékra csökkentését.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) kezdeményezi a hal- és vadhús áfájának 5 százalékra csökkentését annak érdekében, hogy az egészséges, jórészt bio élelmiszerek szélesebb fogyasztói réteghez juthassanak el - jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Más szóval minél több család asztalára odakerülhessen a szarvas, az őz, a lazac és a vöröstonhal.

Az áfacsökkentés javaslatát várhatóan a jövő évi költségvetés előkészítésekor nyújtják be Fazekas szerint. Aki egyébként stílszerűen a 24. Fegyver, Horgászat, Vadászat (FeHoVa) kiállítás megnyitóján jelentette be a tervét.

Korábban a kormány a tej, tojás, baromfihús és sertéshús áfáját is csökkentette, bár arról egyelőre nincsenek részletes információk, hogy ezek a lépések mennyivel növelték a fogyasztást, illetve mennyivel csökkentették a fogyasztói árakat.

Ez is érdekelhet!

Ezeket olvastad már?

(Nosalty/MTI)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?