GDF SUEZ Macaron Nap a Bálnában

Idén 3. alkalommal rendezik meg a Macaron Napot. Ez a színes-szagos édesség 2012-ben indult hódító útjára, azóta pedig széles körben ismertté és népszerűvé vált - itthon is.

Macaronok

Miért olyan nagy szám a macaron, hogy külön napot szentelnek neki? Mert színes, finom, vidám és szerethető, híre pedig szájról-szájra száll.

Tudtad?

A macaron Franciaországban népszerű, különleges desszert, küllemre leginkább a habcsókra emlékeztet. Darált mandulából, cukorból és tojásfehérjéből készül. Két 3 cm-es ropogós korongját általában csokoládés, vagy más, nem túl édes, inkább kesernyés vagy savanyú krémmel tapasztják össze.

Már az első Macaron Napon hangsúlyos szerepet kapott a rendezvényen a macaron verseny, amelynek keretében minden kiállító, és több mint 10 házi macaron-készítő macaronjait értékelhette a három tagú zsűri: Mautner Zsófia, Kiss Mariann és Laurent Vandenameele.

A második Macaron Napon már 14 kiállító szerepelt: többek közt a Francia Kamara, a Francia Iskola, macaron ízű teák, macaron-ékszerek és kiegészítők, édességes könyvek, macaron-szappanok és persze sok-sok macaron színesítette a kínálatot. Természetesen ezúttal is volt macaron-verseny, a zsűrit pedig Mautner Zsófia, Harmath Csaba, Raj Ráhel és Laurent Vandenameele alkotta.

A második Macaron Nap szintén olyan jól sikerült, hogy a szervezők idén is megrendezik a nagy napot. Az idei rendezvénynek a Bálna ad otthont március 20-án - ez egyébként a nemzetközi Macaron Nap dátuma is. Elsősorban természetesen Párizsban és New Yorkban van hagyománya: ott ehhez hasonló rendezvényt ugyan nem tartanak, de a cukrászdákban macaron-kóstolókkal várják a vendégeket, az aznapi bevételt pedig jótékonysági célra fordítják.

Idén egy elképesztően profi kávéfőző gárda is csatlakozik a budapesti eseményhez: több újhullámos kávézó képviselteti magát, akik a legjobb minőségű alapanyagokat használják, a fekete nedűt pedig minden esetben profi baristák készítik szigorú beállítási paraméterek alapján. És ha ez még nem lenne elég, további alkoholos italok is szerephez jutnak: lesz még pálinka és pezsgő, hiszen néhány macaron-kombinációtól ez sem áll távol.

Számos tavalyi kiállító idén is visszaigazolta a részvételét: a Four Seasons Budapest, a La Praline, a Sugar!Shop, a Sofitel, a Desszert, a Neked, a Sarki Fűszeres, és a Rosinante Szálloda is.

Sok új kiállító is debütál idén a GDF SUEZ Macaron Napon, köztük lesz egy igazi különlegesség: 100%-ban egészséges és természetes összetevőkből készült macaronnal érkezik az ÉletKonyha!

Az idei Macaron verseny zsűrijében megismerkedhettek: Mihályi László, Stephane Gerphagnon, és Veszely Attila mestercukrásszal, Harmath Csaba, gasztronómiai szakértővel, és nem utolsó sorban, Kárai Dáviddal, a NoSalty főszerkesztőjével.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?